ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο αστυνομικός που επέζησε από τρομοκρατικό χτύπημα της «17Ν» στη Φιλοθέη

Πέθανε ο αστυνομικός που επέζησε από τρομοκρατικό χτύπημα της «17Ν» στη Φιλοθέη
lamiareport.gr

Ο Γιάννης Καραχάλιος είχε τραυματισθεί σοβαρά το 1989, στην απόπειρα δολοφονίας του τότε Υπουργού, Γιώργου Πέτσου.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο απόστρατος αστυνομικός, Γιάννης Καραχάλιος, ο οποίος το 1989 είχε επιζήσει από το τρομοκρατικό χτύπημα της «17 Νοέμβρη» στη Φιλοθέη κατά του τότε Υπουργού, Γιώργου Πέτσου.

Ο Γιάννης Καραχάλιος είχε ενταχθεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας το 1981, υπηρετώντας σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και της Φθιώτιδας. Την 8η Μαΐου 1989 ως οδηγός στην προσωπική φρουρά του πρώην Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Γιώργου Πέτσου, έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας από τη «17Ν».

Η οργάνωση είχε στοχοποιήσει τον Γιώργο Πέτσο ως συμμέτοχο στο σκάνδαλο Κοσκωτά και λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη, πραγματοποίησαν μία ακόμη δολοφονική επίθεση. Αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες, ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε «παγιδευμένο» όχημα, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του Υπουργού, τραυματίζοντας ελαφρά τον Γιώργο Πέτσο και σοβαρά τον Γιάννη Καραχάλιο.

Από νεαρός, ο Γιάννης Καραχάλιος είχε μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είχε συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες ράλλυ. Ασχολήθηκε επίσης με την ποδηλασία και ήταν μέλος της ποδηλατικής ομάδας της Λαμίας, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω την οικογένειά του, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, Έλλη και τη λατρεμένη του κόρη, Νίκη, συγγενείς, φίλους και γνωστούς που τον αγάπησαν. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (18/08/2023) στις 11:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Αρχάνι Φθιώτιδας.