ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Επιτέθηκε στην καρκινοπαθή μητέρα του - «Έχω φάει πολύ ξύλο από τον γιο μου»

dikastirio
Photo: Εurokinissi

Καταδικάστηκε με αναστολή 39χρονος που επιτέθηκε και έκανε άσεμνες πράξεις στη μητέρα του 

Μία ακόμα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ μητέρας και γιου βγήκε από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους και απασχόλησε τη Δικαιοσύνη.

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε ένας 39χρονος Ρομά που κατηγορείται ότι χθες το βράδυ επιτέθηκε στην καρκινοπαθή μητέρα του, την απείλησε αλλά και προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Λίγες ώρες μετά τη παραμονή της στο νοσοκομείο για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει, η 59χρονη μητέρα του ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα εμφανώς καταβεβλημένη και με τις πιτζάμες της, ζητώντας επανειλημμένα να πάει ο γιος της στη φυλακή.

«Μου μένουν λίγοι μήνες ζωής. Έχω φάει πολύ ξύλο από τον γιο μου. Να πάει στη φυλακή για να καταλάβει την αξία μου. Χθες που γύρισα στο σπίτι από το νοσοκομείο, αντί να με υποδεχθεί μού πετούσε σταχτοδοχεία και άλλα πράγματα. Με τραβούσε από τα χέρια αλλά εγώ είμαι πολύ αδύναμη», κατέθεσε στο δικαστήριο η 59χρονη.

Όπως είπε, ο γιος της την έβρισε και μάλιστα έκανε άσεμνες πράξεις μπροστά της.

«Έπεσα στον καναπέ και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Αυτός κάθισε απέναντι, έβγαλε το μόριό του από το παντελόνι και είπε προσβλητικά πράγματα. Αυτό θα το πληρώσει στον Θεό. Εγώ όσο ζω δεν θα τον συγχωρέσω. Σας παρακαλώ πολύ, πρέπει να πάει φυλακή», κατέληξε η γυναίκα λέγοντας πως ο γιος της έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για αντίστοιχο περιστατικό σε βάρος της.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος έριξε ευθύνες στη μητέρα του για τον εθισμό του στα ναρκωτικά, λέγοντας ότι έχει ψυχικά τραύματα.

«Θέλω να μπω σε πρόγραμμα και ζητώ την επιείκειά σας», είπε στο δικαστήριο. «Δεν είμαι δολοφόνος ούτε εγκληματίας για να πάω στη φυλακή», ισχυρίστηκε.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή.

Μόλις άκουσε ότι δεν θα μπει στη φυλακή, ο κατηγορούμενος αναφώνησε «ευχαριστώ Θεέ μου» ενώ η μητέρα του φώναξε ότι δεν τον θέλει πίσω στο σπίτι.