ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα: Η εικόνα από τα πολλαπλά μέτωπα - Δύσκολη κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα: Η εικόνα από τα πολλαπλά μέτωπα - Δύσκολη κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στη Βοιωτία
Eurokinissi

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη για κατάσβεση και περιορισμό των πυρκαγιών στη χώρα. Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα. Το 112 ήχησε για εκκένωση οικισμών σε Αλεξανδρούπολη, Εύβοια, Βοιωτία και Καβάλα

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο newsbomb.gr συνεχίζεται η μάχη με τις πυρκαγιές με τα μέτωπα σε Βοιωτία, Αλεξανδρούπολη και Ψαχνά να αποτελούν τα πιο δύσκολα.

Στη Βοιωτία η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και κινείται προς την παραλία Σαράντη. Συνολικά επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 19 οχήματα. Μόνο δύο ελικόπτερα προσπαθούν να κάνουν ρίψεις νερού ενώ τα αεροσκάφη αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι να επιχειρούν μόλις το επιτρέψει ο αέρας.

Στην Αλεξανδρούπολη ήχησε το 112 μετά τις 14:00 ξανά στον οικισμό Άβαντα για εκκένωση προς Αλεξανδρούπολη με σημείο συνάντησης την πλατεία του χωριού. Στην Αλεξανδρούπολη, το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Ήδη έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών. Στην πυρκαγιά επιχειρούν αυτή τη στιγμή 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Στη Δαδιά η φωτιά καίει σε δασική έκταση και δεν απειλείται κάποιος οικισμός. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στη πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας, η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ των περιοχών Προφήτης Ηλίας Ψαχνών και Αρτάκης. Στις 13:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Νότια Ψαχνά προς Ψαχνά και από Βόρεια Αρτάκη προς Αρτάκη. Επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Πυρκαγιά επίσης μαίνεται στην Άνω Δροσίνη Ροδόπης όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες, 6 οχήματα, και 3 αεροσκάφη.

Νέα φωτιά ξέσπασε στην Καβάλα στο Διαλεκτό, το οποίο εκκενώνεται προς Παλαιά Εθνική Οδό μετά από μήνυμα του 112. Στη φωτιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στον Ασπρόπυργο δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα. Η φωτιά καίει σε ξηρά χόρτα και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα.