ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Στάχτη και αποκαΐδια στον Αβάντα – Κάηκαν 4 σπίτια

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Στάχτη και αποκαΐδια στον Αβάντα – Κάηκαν 4 σπίτια
ERT

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι του Άβαντα μετά το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ που προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης, με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το σεληνιακό τοπίο και το μέγεθος της καταστροφής σε περιουσίες και στον δασικό πλούτο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τέσσερα σπίτια έχουν καταστραφεί με τους καπνούς να βγαίνουν ακόμα από τα ερείπιά τους, καθώς και το παρθένο πευκοδάσος που γειτνίαζε με το χωριό.

Εκτός από τις οικίες έχουν καταστραφεί και αποθηκευτικοί χώροι στο χωρίο, ενώ όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν φτιαχτεί περιόρισαν τις εκτεταμένες ζημιές.

Εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν και σε άλλα χωριά εκεί κοντά με τους κατοίκους στο Νότιο Έβρο να φοβούνται μην ενωθούν τα ενεργά μέτωπα και καταστρέψουν ότι βρουν στο διάβα τους.

Από το πρωί της Τρίτης και παρά τους ισχυρούς ανέμους επιχειρούν στην περιοχή πυροσβεστικά αεροσκάφη. Κατά μήκος της Εγνατίας Οδού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η Εγνατία Οδός είναι κλειστή από τα όρια της Κομοτηνής μέχρι και τη μέχρι και τον κόμβο του Δημοκρίτου, στην Αλεξανδρούπολη ενώ η Τροχαία βοηθάει τους οδηγούς να κυκλοφορήσουν από άλλες παρακαμπτήριες οδούς.

Διαβάστε επίσης:

Ο μικρός Νικόλας πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου στα μάτια και χρειάζεσαι άμεσα τη βοήθειά μας!

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα - Άνω Λιόσια

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισού μετά την ανατροπή νταλίκας