ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και εθνικούς δρυμούς της Ηπείρου

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και εθνικούς δρυμούς της Ηπείρου

Με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης,  απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών δρυμών και των περιοχών ειδικής προστασίας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έγγραφο που εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορία 4 και ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού ,κατηγορία 5.

Η απόφαση ισχύει από σήμερα 22η Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. έως την 24η Αυγούστου και ώρα 06:00 π.μ.

Επιτρέπεται περιορισμένη διέλευση σε πρόσωπα τα οποία κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές αποκλειστικά για την μετακίνησή τους από και προς την κατοικία τους καθώς και τον χώρο εργασίας τους.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων, οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.

Επίσης, καλούνται οι δήμαρχοι να αναρτήσουν την απόφαση στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων και να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοι.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Άργος: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 33χρονος αστυνομικός – Το μηχανάκι του «καρφώθηκε» σε κολώνα

Φωτιά στη Μυτιλήνη: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αχλαδερή