ΕΛΛΑΔΑ

«Πόσο ακόμα;»... Το νέο συγκλονιστικό σκίτσο του Βαγγέλη Σοφικίτη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

«Πόσο ακόμα;»... Το νέο συγκλονιστικό σκίτσο του Βαγγέλη Σοφικίτη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Σκίτσο που ραγίζει καρδιές, σκίτσο που το μόνο που σε κάνει να νιώθεις είναι λύπη και ένα μεγάλο ερώτημα... «Πόσο ακόμα;» Ο Βαγγέλης Σοφικίτης για μια ακόμα φορά εντυπωσιάζει εκφράζοντας τα όσα νιώθει με ένα συγκλονιστικό σκίτσο για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Σοφικίτης, γνωστός πλέον στο Instagram με το όνομα b.sof.art επέστρεψε με ένα σκίτσο... γροθιά στο στομάχι για τις μεγάλες πυρκαγιές που πνίγουν την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Με τίτλο «Πόσο ακόμα;» ο μόλις 20 ετών σκιτσογράφος, αποτύπωσε όλα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας. Πρωταγωνιστές του σκίτσου; Ο εξουθενωμένος πυροσβέστης που προσπαθεί να πάρει μια ανάσα καθισμένος στο έδαφος, η ελληνική σημαία που φλέγεται και τα καμένα μαύρα δέντρα.

Το σχέδιο το δημιούργησε Κυριακή βράδυ βλέποντας την καταστροφική πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, μη γνωρίζοντας ότι οι δραματικές ώρες θα συνεχιστούν για μέρες...

«Το σχέδιο αυτό το έφτιαξα Κυριακή μεσάνυχτα ξημερώματα Δευτέρας! Περίεργη ώρα αλλά εκείνη τη στιγμή είδα τι γίνεται με τις φωτιές και είπα Πόσο ακόμα;... Σηκώθηκα και το έφτιαξα... Η πρώτη έμπνευση είναι από τη καμένη και σκισμένη σημαία που διέρρευσε από την Αλεξανδρούπολη... Και η άλλη πρόκειται για τους πυροσβέστες και το έργο που κάνουν . Ασταμάτητα κάθε μέρα να δίνουν μάχη με τις φωτιές!», είπε ο Βαγγέλης Σοφικίτης μιλώντας στο Newsbomb.gr για την έμπνευσή του να δημιουργήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

«Χωρίς καν να το σκεφτώ το πρώτο πράγμα που είπα ήταν "Πόσο ακόμα;". Πόσο ακόμα θα καίγονται δάση ; Πόσο ακόμα θα καίγονται σπίτια, περιουσίες, ζώα και άνθρωποι... Ένα ολόκληρο καλοκαίρι η χώρα μας γίνεται στάχτη. Ακόμα ένα. Μόνο λύπη μπορώ να νιώσω και απόγνωση στο τι θα γίνει. Μου ξεραίνεται η καρδιά να βλέπω ανθρώπους να χάνουν τα πάντα ,όλη τους τη ζωή, μέσα σε λίγα λεπτά... Άδειος ψυχολογικά χωρίς να μπορώ να εκφράσω το οτιδήποτε...», ανέφερε για τα συναισθήματα που τον κατέκλυζαν την ώρα που δημιουργούσε.

Ο Βαγγέλης Σοφικίτης έχει δημιουργήσει αρκετά σκίτσα κι ας είναι ακόμα στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας. Ωστόσο χρειάστηκε να αναγνωριστεί η σημαντική δουλειά του από δύο δυσάρεστα γεγονότα... τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Ως νέος δημιουργός ο Βαγγέλης έχει πολλά ακόμα να δώσει και καθετί που μπορεί να δει στην καθημερινότητα για εκείνον είναι έμπνευση.

Δείτε κάποιες από τις δημιουργίες του: