ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές - Σαμοθράκη: Παραμένει στο «σκοτάδι» ολόκληρο το νησί - Μαρτυρία στο Newsbomb.gr

Φωτιές - Σαμοθράκη: Παραμένει στο «σκοτάδι» ολόκληρο το νησί - Μαρτυρία στο Newsbomb.gr

Ανησυχία επικρατεί στη Σαμοθράκη καθώς το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα, λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη - Τι λέει παραθεριστής στο Newsbomb.gr

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στη Σαμοθράκη προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα ολόκληρο το νησί, σήμερα Τρίτη, να έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

«Από το πρωί δεν έχουμε ρεύμα, πρωτόγνωρα πραγματα», καταγγέλει παραθεριστής ο οποίος βρίσκεται στα Θέρμα Σαμοθράκης για την ταλαιπωρία που βιώνουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί για διακοπές.

«Φορτίζουμε τα κινητά στο αμάξι για να μπορούμε να επικοινωνούμε», προσθέτει ο ίδιος ενώ ξεκαθαρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με την πρόσβαση στο νερό.

Ωστόσο καθώς το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση επηρεάζει και την υδροδότηση, ο δήμος ζητά λελογισμένη κατανάλωση νερού.

Η ανησυχία εντείνεται σε όσους βρίσκονται στο νησί βλέποντας τις φλόγες από τον Έβρο κι ενώ η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική από το νέφος καπνού που έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή.

Όπως γνωστοποίησε νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις υποβρύχιες γραμμές που δίνουν ρεύμα στη Σαμοθράκη, καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει συνεργασία με το Λιμενικό και την Πολιτική Προστασία έτσι ώστε γεννήτριες να μεταφερθούν στο νησί και να δοθεί ρεύμα το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικά ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) στο νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού, που από τις περίπου 16:00 σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 έχει διακοπεί, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικότερα, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό Σώμα, δίνει αγώνα χρόνου για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Η/Ζ συνολικής ισχύος 5ΜW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.

Ταυτόχρονα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ - ενισχυμένα και με τεχνικό προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης - βρίσκονται εν αναμονή για να ξεκινήσουν άμεσα μόλις τους επιτραπεί η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού και θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.