ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Ελλάδα: Διάσπαρτες εστίες στον Ασπρόπυργο - Δύσκολες ώρες στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιές στην Ελλάδα: Διάσπαρτες εστίες στον Ασπρόπυργο - Δύσκολες ώρες στην Αλεξανδρούπολη
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Συνεχίζεται η μάχη των Πυροσβεστικών Δυνάμεων σε όλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Σε πύρινο κλοιό όλη η χώρα με τα μεγαλύτερα και πιο δύσκολα μέτωπα να μαίνονται σε Αττική και Αλεξανδρούπολη.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ενημέρωση σε όλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Η Αλεξανδρούπολη καίγεται για πέμπτη ημέρα. Συνολικά επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων και 58 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν και 5 ελικόπτερα με 2 αεροσκάφη.

Στο πύρινο μέτωπο της Φυλής επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ και των ΟΤΑ.

Στον Ασπρόπυργο η φωτιά δεν έχει σβήσει με τις εστίες να είναι διάσπαρτες. Συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στη Ροδόπη η φωτιά στην Άνω Δροσίνη βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 εναέρια. Η πυρκαγιά καίει στο δάσος της οροσειράς της Ροδόπης με κατεύθυνση προς Άρδια και Πάτερμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία η εικόνα από το μέτωπο είναι καλύτερη και στον Γαλατά και στο Κρυονέρι, ενώ μέχρι στιγμής δεν επιχειρούν εναέρια μέσα.

Στη Θήβα, η φωτιά στο Μοσχοπόδι και στην Υλίκη η εικόνα είναι καλύτερη, ενώ μέχρι στιγμής δεν επιχειρούν εναέριες δυνάμεις.