ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια - Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Εθνικό Δρυμό

Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια - Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Εθνικό Δρυμό
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Υπεράνθρωπές προσπάθειες για να μην καούν περιουσίες στον δήμο Αχαρνών, από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Τιτάνιες προσπάθειες γίνονται στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Φυλή, ώστε οι πυρκαγιά να μην φτάσει στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Την ίδια στιγμή γίνονται υπεράνθρωπές προσπάθειες για να μην καούν περιουσίες στον δήμο Αχαρνών. Ο άνεμος αλλάζει συνεχώς τη φορά της φωτιάς με τα πρώτα σπίτια της περιοχής να βρίσκονται στο έλεος των φλογών.

Η δασική πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα καταστρέφοντας παρθένο δάσος, λόγω των ισχυρών ανέμων, κατευθύνεται προς το Καζίνο και τον Εθνικό Δρυμό. Το ευτύχημα είναι έχουν ξεκινήσει να πετούν τα εναέρια μέσα.

Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ και των ΟΤΑ.

Στις παρυφές του βουνού βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα δημιουργούν αναχώματα και αντιπυρικές ζώνες προσπαθώντας να καθυστερήσουν την επέλαση της φωτιάς που αναπτύσσεται ταχύτατα λόγω και της ύπαρξης πευκοδάσους.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική με τις πύρινες φλόγες να γιγαντώνονται μετά από τις συνεχείς ριπές του αέρα κάνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο.

Εν τω μεταξύ η αγωνία όλων μεγαλώνει καθώς για σήμερα Τετάρτη αναμένεται στην περιοχή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.