ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Στάχτη και αποκαϊδια -Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του χωριού Μεσημβρία

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Στάχτη και αποκαϊδια -Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του χωριού Μεσημβρία
Χάρης Γκίκας/ Newsbomb.gr

Φωτιά: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο για 5η ημέρα στην Αλεξανδρούπολη

Το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη για 5η ημέρα με επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστια μάχη να διασώσουν ότι μπορούν.

Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζονται ενεργά μέτωπα στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στις οποίες συνδράμουν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Ρουμανία και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Το πέρασμα της φωτιάς από το χωριό Μεσημβρία ήταν καταστροφικό καθώς οι φλόγες «κατάπιαν» σπίτια και περιουσίες. Οι κάτοικοι του χωριού μία ημέρα μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν μέσα από τις στάχτες και τα αποκαϊδια να διασώσουν ότι μπορούν.

Το Newsbomb.gr, βρέθηκε στο χωριό της Μεσημβρίας όπου κατάγραψε αποκαρδιωτικές εικόνες. Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες του Χάρη Γκίκα:

Δείτε επίσης το βίντεο τι είπε κατοικος του σπιτιου που τυλίχθηκε στις φλόγες:

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση στο Σοφό

Πυρκαγιές: « Στο ίδιο έργο θεατές» - Η αγανακτισμένη ανάρτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Φωτιά στην Πάρνηθα: Πυροσβέστης βοηθά συνάδελφό του στο πύρινο μέτωπο