ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Εκτός κινδύνου 6 αστυνομικοί - Τραυματίστηκαν εμποδίζοντας πλιάτσικο

menidi
Λευτέρης Παρτσάλης/ Newsbomb.gr

Δέχθηκαν επίθεση με πέτρες σε καταυλισμό όπου κατέληξαν καταδιώκοντας φορτηγάκι

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου έξι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οι οποίοι τραυματίστηκαν χθες, στον Ασπρόπυργο μετά από συμπλοκή στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν πλιάτσκο σε εργοστάσιο που τυλίχθηκε στις φλόγες από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή μετά από καταγγελία, όπου εντόπισαν στο φλεγόμενο εργοστάσιο ένα φορτηγό φορτωμένο με σιδερικά. Ξεκίνησαν καταδίωξη, με το φορτηγό να καταλήγει σε καταυλισμό. Εκεί οι κάτοικοι επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς, τους οποίους και τραυμάτισαν.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τους 4 να είναι ελαφρά τραυματισμένοι στα χέρια, και οι άλλοι δύο σοβαρότερα στο κεφάλι, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου στην ΕΡΤ.


Ζητούμε από τους πολίτες να συνδράμουν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική

«Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να συνδράμουν τις Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που βρίσκονται στις περιοχές τους όταν υπάρχει πυρκαγιά για να προστατεύουν του ίδιους και τις περιουσίες τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

«Κατανοούμε φυσικά απόλυτα τη δυσκολία των κατοίκων να αποχωριστούν τις περιουσίες τους, όμως κανένα αγαθό δεν είναι πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή».

«Αυτό εξηγούσαν χθες και οι Αστυνομικοί σε όλες τις περιοχές που προσπαθούσαν να εκκενώσουν καθώς η πυρκαγιά πλησίαζε τα σπίτια των κατοίκων, ενώ σε πάνω από 90 περιπτώσεις οι αστυνομικοί χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν και να συνδράμουν σε πολίτες οι οποίοι ήταν αδύνατο να μετακινηθούν».