ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Ακρόπολης: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «ριφιφί»

Μουσείο Ακρόπολης: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «ριφιφί»
AP Photo

Με ανακοίνωσή του το Μουσείο Ακρόπολης διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν πέντε νεαρές γυναίκες να έχουν εισχωρήσει σε χώρο ανασκαφής και να έχουν αφαιρέσει νομίσματα διαφόρων χωρών.

Συναγερμός σήμανε στο Μουσείο της Ακρόπολης το βράδυ της Τρίτης (22/8) με μία σειρά από δημοσιεύματα να αναφέρουν πως πέντε νεαρές γυναίκες, οι δυο εκ των οποίων ανήλικες, κατάφεραν να εισχωρήσουν σε χώρο ανασκαφής και να προχωρήσουν στην αφαίρεση νομισμάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου, ωστόσο, κάτι τέτοιου ουδέποτε συνέβη.

Όπως ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση, εντοπίστηκαν πράγματι έξι ανήλικοι στον αύλειο χώρο, ωστόσο, το προσωπικό ασφαλείας ενημέρωσε την Αστυνομία και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Η ανακοίνωση:

«Το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 και μετά το πέρας λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης εντοπίστηκαν έξι ανήλικοι στον αύλειο χώρο του. Το προσωπικό ασφαλείας του Μουσείου ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες ενέργειες. Το Μουσείο Ακρόπολης λυπάται για τις ανακριβείς πληροφορίες και για την δυσανάλογη διάσταση που εδόθη στο θέμα, δημιουργώντας έτσι λάθος εντυπώσεις».