ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συγκινούν τα μηνύματα στα πακέτα με το φαγητό των πυροσβεστών

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συγκινούν τα μηνύματα στα πακέτα με το φαγητό των πυροσβεστών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεράστια μάχη δίνουν στη φωτιά στον Έβρο οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, έχοντας ελάχιστες στιγμές για να πάρουν μία ανάσα και να φάνε κάτι πριν ριχτούν ξανά στην προσπάθεια κατάσβεσης των πύρινων μετώπων.

Με στόχο να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς της Δαδιάς προς τα δυτικά και συγκεκριμένα προς τη Λεπτοκαρυά το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε την υιοθέτηση της πρότασης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης η οποία προβλέπει την επέμβαση από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα σε συνεργασία με υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών στην περιοχή του Μεγάλου Ρέματος της Αισύμης στο Σανιδοχώρι.

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή των αγροτών οι οποίοι διαθέτουν βυτιοφόρα για την τροφοδότηση με νερό των οχημάτων της πυροσβεστικής καθώς σε αρκετούς οικισμούς σημειώνονται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Σε ότι αφορά στα ενεργά μέτωπα από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που από χθες καίει στην Κίρκη και τη Συκορράχη κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις. Επίσης μέτωπο πυρκαγιάς προερχόμενο από τη Δαδιά κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας οι οποίοι εκκενώνονται καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια. Τέλος μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, στην πρώτη γραμμή είναι οι πυροσβέστες που δίνουν καθημερινά τιτάνιες μάχες έτσι ώστε να σβήσουν τις φωτιές. Στις λίγες στιγμές που υπάρχουν για ξεκούραση και φαγητό, προσπαθούν γρήγορα να είναι ξανά σε ετοιμότητα για να ριχτούν στη μάχη εκ νέου. Τα μηνύματα συμπαράστασης που γράφτηκαν πάνω στα πακέτα με το φαγητό των πυροσβεστών, τα οποία πρόσφεραν κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής, συγκίνησαν τους πάντες και έδωσαν έξτρα δύναμη σε όσους επιχειρούν στα μέτωπα.