ΕΛΛΑΔΑ

Ναρέντρα Μόντι: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ινδός Πρωθυπουργός - Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ναρέντρα Μόντι: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ινδός Πρωθυπουργός - Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Ελλάδα ο Ναρέντρα Μόντι. Η επίσκεψη του είναι ιστορική αφού μετά από 40 χρόνια Ινδός Πρωθυπουργός επισκέπτεται τη χώρα μας.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συνάντηση του Ινδού Πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψή του είναι ιστορική, αφού είναι η πρώτη Πρωθυπουργού της Ινδίας στην Ελλάδα ύστερα από 40 χρόνια.

Ο κ. Μόντι προσγειώθηκε το πρωί στο Ελ. Βενιζέλος όπου εκεί τον υποδέχθηκε με τιμές ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με πολύ μεγάλη ασφάλεια έγινε η μεταφορά του στο Μεγάλη Βρετανία όπου θα μείνει. Εκεί πλήθος Ινδών περίμενε τον κ. Μόντι και τον υποδέχθηκαν με χαρά και χειροκροτήματα, κρατώντας σημαίες της Ινδίας.

«Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα», έγραψε ο Ινδός Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια έφτασε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι, ενώ μετά συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθησε Τελετή Απονομής του Παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Πρωθυπουργό της Ινδίας.

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Ναρέντρα Μόντι, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

«Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας - Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκης και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα.», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μόντι.