ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμός στη Χαλκίδα: Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που 52χρονος βάζει φωτιά

Φωτιά, πυροσβέστες
Eurokinissi

Το ντοκουμέντο προέρχεται από κάμερες ασφαλείας εργοστασίων στην περιοχή Δοκός, στη Χαλκίδα, όπου ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς σε απόσταση μόλις 200 μέτρων μεταξύ τους.

Βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή του εμπρησμού στη Χαλκίδα έφερε στη δημοσιότητα το OPEN. Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό ήταν αυτό που οδήγησε τις Αρχές Ασφαλείας στη σύλληψη του 52χρονου, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Το ντοκουμέντο προέρχεται από κάμερες ασφαλείας εργοστασίων στην περιοχή Δοκός, στη Χαλκίδα, όπου ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς σε απόσταση μόλις 200 μέτρων μεταξύ τους.

Όπως φαίνεται σε αυτό, ο εμπρηστής σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου, δίπλα στο νεκροταφείο της Χαλκίδας και λίγη ώρα αργότερα -ακριβώς σε εκείνο το σημείο- ξέσπασε η εστία της πυρκαγιάς. Την ώρα του εμπρησμού στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και αν το μέτωπο δεν περιοριζόταν άμεσα, τότε θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι Αρχές θεωρούν πως δεν ήταν μόνος του

Οι Αρχές εντόπισαν αμέσως το αυτοκίνητο, το ανέλυσαν και έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του ιδιοκτήτη του. Αρχικά ο 52 αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με το έγκλημα, όταν όμως οι Αρχές του έδειξαν το υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, εκείνος ομολόγησε ότι έβαλε δύο πυρκαγιές. Ωστόσο, οι Αρχές θεωρούν ότι ο άνδρας δεν έδρασε μόνος του και φαίνεται πως αναζητούν τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργούς.

Καταγγέλλουν εμπρησμό στην Αγία Παρασκευή

Την ίδια στιγμή, πολίτες που κατοικούν στην Πάρνηθα καταγγέλλουν εμπρησμό στην Αγία Παρασκευή. Το OPEN παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από το βράδυ της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, όταν οι φλόγες πλησίαζαν στην Αγία Παρασκευή. Σε αυτό ακούγεται μία πολύ ισχυρή έκρηξη, ενώ ο φλόγες στο βουνό έχουν φουντώσει.

Σχετικές ειδήσεις