ΕΛΛΑΔΑ

Αλί Σαμπαντζί: Διαφεύγει τον κίνδυνο ο Τούρκος επιχειρηματίας που τραυματίστηκε στη Λέρο

Αλί Σαμπαντζί: Διαφεύγει τον κίνδυνο ο Τούρκος επιχειρηματίας που τραυματίστηκε στη Λέρο

Η κατάσταση του Τούρκου επιχειρηματία που τραυματίστηκε σοβαρά με το σκάφος του στη Λέρο παραμένει κρίσιμη ωστόσο επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την υγεία του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί που τραυματίστηκε με σκάφος του στη Λέρο ωστόσο, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς φαίνεται πως διαφεύγει τον κίνδυνο.

Οι θεράποντες ιατροί της ιδιωτικής κλινικής που νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν σε νέα χειρουργική επέμβαση, καθώς υπέστη αιμορραγία στα ήδη χειρουργημένα τραύματά του, όμως η υγεία του βελτιώνεται «ραγδαία» όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο Τούρκος μεγιστάνας χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα πάνω στο τιμόνι του ταχυπλόου, ενώ η σύζυγός του χτύπησε το κεφάλι της στο τζάμι μπροστά από το σύστημα πλοήγησης του σκάφους, ωστόσο η κατάστασή της είναι πολύ καλύτερη.

Μαζί με το ζεύγος Σαμπανσί ήταν και τα δύο του παιδιά, που ευτυχώς γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα, καθώς βλέποντας το ταχύπλοο να κινείται προς τα βράχια πρόλαβαν και πήδηξαν από το σκάφος.

Η σύζυγος του Σαμπανσί νοσηλεύεται ήδη σε απλή κλίνη, ενώ κι ο Τούρκος επιχειρηματίας, που αποσωληνώθηκε αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες, όπως τονίζουν τα ρεπορτάζ από τη γείτονα.

Το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία έγινε λόγω GPS

Όπως αναφέρει η τουρκική t24.com.tr το ναυτικό ατύχημα προκλήθηκε λόγω έλλειψης GPS. Επικαλούμενο το Patronlar Dünyası, αναφέρει ότι «ελληνικές ναυτιλιακές πηγές υποστήριξαν ότι το ζεύγος Σαμπανσί είχε ατύχημα λόγω GPS. Η πηγή της είδησης ανέφερε ότι παρόλο που οι Έλληνες καπετάνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα νησιά, χρησιμοποιούν πάντα GPS ακόμα και όταν χρησιμοποιούν Tenders και δήλωσε: "Ακόμα και αν γνωρίζουν καλά τα νησιά στο σκοτάδι, κάθε μικρό και μεγάλο σκάφος πρέπει να έχει GPS στο σκάφος. Ο λόγος για αυτό το ατύχημα είναι ότι το zodiac των Σαμπανσί δεν είχε GPS''».

Πώς έγινε το ατύχημα με το σκάφος του Ali Sabanci

Όλα συνέβησαν όταν ο 54χρονος είχε αγκυροβολήσει το πολυτελές σκάφος του λίγο έξω από τους Λειψούς και ανέβηκε μαζί με την οικογένεια σε ένα φουσκωτό για να φτάσουν στην Κατσαδιά, όπου θα έτρωγαν σε ένα γνωστό εστιατόριο της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, το σκάφος που ο οδηγούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας έπεσε σε ύφαλο γύρω στα 500 μέτρα μακριά από την παραλία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Αλί Σαμπανσί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου οι γιατροί εδώσαν πολύωρη μάχη προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον επιχειρηματία έγινε επέμβαση για αφαίρεση σπλήνας και τραχειοτομή ενώ είχε πολλαπλά κατάγματα και αιμόπτυση.

«Βγάζαμε κουβάδες αίμα» - Οι προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 54χρονο στη Λέρο

Ο Αλί Σαμπανσί και η σύζυγος του έφτασαν στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση, δήλωσε στο Newsbomb.gr ο διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου στη Λέρο, Νικόλας Χαραλαμπής.

Ακολούθησαν δραματικές στιγμές, όπως τις περιγράφει ο κ. Χαραλαμπής: «Ο κ. Σαμπανσί είχε πολλαπλά κατάγματα και εσωτερική αιμοραγία. Στη σύζυγό του είχε διαλυθεί το σαγόνι και της κόπηκε η γλώσσα... βγάζαμε κουβάδες αίμα».

Ο γνωστός επιχειρηματίας παρέμεινε συνολικά 7 ώρες στο χειρουργείο κι ενώ η οικογένεια του και οι φίλοι του με τους οποίους έκανε διακοπές περιμέναν έξω από τον θάλαμο να μάθουν νεότερα για την υγεία του.

Έπειτα το διακομίσθηκε με πλωτό ασθενοφόρο στην Αλικαρνασσό και έπειτα με ελικόπτερο έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

«Αποδεικνύουμε σαν νοσοκομείο ότι αντέχουμε. Εγώ δεν τον γνώριζα. Οποιοσδήποτε και να ήταν θα κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, να ναι καλά ο άνθρωπος», καταλήγει ο κ. Χαραλαμπής.