ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο: «Άνοιξε» η ψηφιακή πλατφόρμα για τον αριθμό προτεραιότητας

Κτηματολόγιο: «Άνοιξε» η ψηφιακή πλατφόρμα για τον αριθμό προτεραιότητας
INTIME.

Πώς γίνεται η διαδικασία.

Η τριτοκοσμική κατάσταση με τις χειρόγραφες λίστες και τους «επαγγελματίες» διακινητές εισιτηρίων έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν, αφού τέθηκε σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας.

Όπως ανακοίνωσαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ελληνικό Κτηματολόγιο, η νέα πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας αποτελεί, πλέον, τον μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών για τις συναλλαγές τους, με τα Κτηματολογικά Γραφεία που τη διαθέτουν.

Ο πολίτης θα λαμβάνει στο κινητό του, τον αριθμό προτεραιότητας και θα μπορεί να παρακολουθεί οιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας την εξέλιξη της αναμονής, ώστε να προγραμματίσει την παρουσία του στην υπηρεσία, δίχως να απαιτείται πολύωρη αναμονή.

Πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν το σύνολο των πολιτών μέσω του ktimatologio.gov.gr, επιλέγοντας το: «Έκδοση αριθμού προτεραιότητας για εξυπηρέτηση σε ΚΓ», με χρήση των προσωπικών κωδικών TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις