ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ελεύθερος ο γιος του κατηγορούμενου αστυνομικού για χρηματισμό – Πότε θα απολογηθεί

Χανιά: Ελεύθερος ο γιος του κατηγορούμενου αστυνομικού για χρηματισμό – Πότε θα απολογηθεί
zarpanews.gr.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 53χρονο αστυνομικό είναι για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Πριν από τρεις ημέρες (27/08), η αστυνομία των Χανίων συνέλαβε έναν αστυνομικό και τον γιο του, έπειτα από καταγγελία για χρηματισμό που έγινε στους «Αδιάφθορους».

Ύστερα από περίπου δύο ώρες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος ο γιος του 53χρονου αστυνομικού από τα Χανιά. Κατηγορείτο για συνέργεια σε όσα βαραίνουν τον πατέρα του, με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αμφότεροι έφθασαν στα δικαστήρια σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00, ωστόσο, μερικά λεπτά αργότερα, ο 53χρονος αστυνομικός αποχώρησε και επέστρεψε στα κρατητήρια, καθώς οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν ότι η μεταφορά του χτες στο νοσοκομείο Χανίων μείωσε τον χρόνο που απαιτούνταν, ώστε να ετοιμαστεί η απολογία του για σήμερα. Συνεπώς, ο 53χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο το πρωί στις 09:00.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 53χρονο αστυνομικό είναι για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, ενώ, ο γιος του που εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο ήταν κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Η αποχώρηση του 53χρονου από τα δικαστήρια:

Αμφότεροι οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ύστερα από απόφαση που εκδόθηκε. Στον απόηχο της σύλληψης του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας με κατηγορίες για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε:

«Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε γνώση ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, συνέπεια της οποίας συνελήφθη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσής μας. Το συγκεκριμένο γεγονός μας θλίβει αφάνταστα, καθώς με τέτοιες φερόμενες πράξεις, τις οποίες καταδικάζουμε ξεκάθαρα αυστηρά, πλήττεται το κύρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων αλλά και των Χανιωτών αστυνομικών γενικότερα. Ένα κύρος για το οποίο έχουμε δαπανήσει απεριόριστες υπηρεσιακές, συνδικαλιστικές και προσωπικές ώρες για να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, για να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και πεπραχθέντα που αναφέρονται στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ομοίως αναμένουμε την πειθαρχική διαδικασία και τα αποτελέσματα αυτής.

Τέλος, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται, έχοντας τα επόμενα αποτελέσματα της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας και πάντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό της».

Σχετικές ειδήσεις