ΕΛΛΑΔΑ

Βάρκιζα: Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κόντρες στο Ribas - Κάθε νύχτα πάρτι με σούζες

Βάρκιζα: Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κόντρες στο Ribas - Κάθε νύχτα πάρτι με σούζες

Η Βάρκιζα έχει την τιμητική της και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, οι κόντρες γίνονται στην παραλιακή εδώ και περίπου 35 χρόνια

Προβληματισμός επικρατεί στην Αστυνομία μετά τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα για τις κόντρες κοντά στο Ribas. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην παραλιακή κάθε βράδυ εκατοντάδες νέοι κάνουν «πάρτι» με κόντρες και αναρτούν τα σχετικά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Βάρκιζα έχει την τιμητική της και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, είναι μια κατάσταση που τη ζούμε 30-35 χρόνια, όχι μόνο εκεί, αλλά και στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. «Είναι επικίνδυνοι οι αυτοσχέδιοι αγώνες. Έχουμε ατυχήματα και θανάτους. Η ΕΛΑΣ είναι εκεί σχεδόν κάθε βράδυ, όμως οι νεαροί που ασχολούνται μ' αυτή την ιστορία, στήνουν τα ιδιότυπα ραντεβού από τα social media και σε ένα τέταρτο μαζεύονται μέχρι και 500 άτομα.

Στην τελευταία μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ πριν την προχθεσινή έγιναν 64 συλλήψεις και 42 κατασχέσεις από πειραγμένες μηχανές κι αυτοκίνητα. Κανείς δεν βάζει μυαλό όμως. Χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών κι οριστική κατάσχεση των οχημάτων.

Είναι πολύ πιο επικίνδυνο ειδικά για τους ανθρώπους που διέρχονται του σημείου είτε πεζοί είτε με οχήματα για να πάνε στα σπίτια και στις δουλειές τους», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Κόντρες, σούζες, καπνογόνα και ΜΑΤ στην παραλιακή

Την Τετάρτη (30/8), η Αστυνομία παρενέβη και διέλυσε την επικίνδυνη μάζωξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος του παλιού Ribas. Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ξαφνικά, περιπολικά της Τροχαίας και της Αστυνομίας όπως και διμοιρίες ΜΑΤ αν και καθυστερημένα και κατόπιν εορτής, εμφανίζονται στο σημείο και οι νεαροί σπεύδουν να απομακρυνθούν για να μην προσαχθούν.

«Μιλάμε για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο λόγω της μεγάλης ταχύτητας αλλά και της επικίνδυνης οδήγησης στις περιοχές αυτές, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν και τόσο εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή αυτή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο πιστεύουμε ότι αποτρέπει αυτούς τους αγώνες», δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.