ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος: Ξεκινά την Τρίτη η δίκη - Κατηγορείται για σωματική βλάβη σε βάρος παιδιών

Πατέρας Αντώνιος: Ξεκινά την Τρίτη η δίκη - Κατηγορείται για σωματική βλάβη σε βάρος παιδιών

Την ερχόμενη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η δίκη, με κατηγορούμενο τον Πατέρα Αντώνιο, που κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ξεκινά η δίκη για τις σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων στην οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», με τον ιδρυτή της πατέρα Αντώνιο να οδηγείται στις 5 Σεπτεμβρίου στο εδώλιο του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας μαζί με ακόμη επτά συνεργάτες του. Ξυλοδαρμοί με σανίδες και βαριά αντικείμενα, απομόνωση, βαριές εργασίες και σκληρές τιμωρίες σε βάρος ανήλικων παιδιών περιγράφονται λεπτομερώς στις 38 σελίδες του κατηγορητηρίου, που φέρνει τον ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o ιερέας είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες, τις οποίες φέρονται ότι, προκάλεσαν σε τροφίμους της Δομής, μέλη του προσωπικού.

Τα περιστατικά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο σοκάρουν, αφού περιγράφουν ανήλικα παιδιά να εργάζονται για πολλές ώρες χωρίς αμοιβή, να βιώνουν ακόμη και τρίμηνη απομόνωση και να υποχρεώνονται να πίνουν νερό από την τουαλέτα. Σημειώνεται ότι αυτό το σκέλος της υπόθεσης διαχωρίστηκε από την υπόλοιπη δικογραφία που αφορά σεξουαλικές κακοποιήσεις, καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής.