ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση στη Λευκίμμη

Φωτιά στον Έβρο: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση στη Λευκίμμη

Το 112 ήχησε για ακόμα μια φορά στους κατοίκους της Λευκίμμης οι οποίοι πρέπει να εκκενώσουν προς την περιοχή Τυχερό λόγω της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται για 15η μέρα στον Έβρο

Μήνυμα στους κατοίκους της Λευκίμμης στάλθηκε πριν από λίγο από το 112 για εκκένωση προς την περιοχή Τυχερό. Στις 16:25 το 112 είχε ειδοποιήσει του ανθρώπους που βρίσκονταν στο χωριό να είναι σε ετοιμότητα καθώς οι φλόγες της φωτιάς που μαίνεται για 15η μέρα απειλούσαν τον οικισμό για ακόμα μια ημέρα.

«Ενεργοποίηση 112 Έβρος. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη. Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ. Από το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.