ΕΛΛΑΔΑ

Πραξικόπημα στην Γκαμπόν: Εγκλωβισμένοι Ελληνίδα και ο 13χρονος γιος της - Άμεσες ενέργειες του ΥΠΕΞ

gabon
AP

Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και έγιναν όλες οι ενέργειες με τις πληροφορίες να λένε πως μητέρα και γιος θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την Τρίτη

Πραξικόπημα εκδηλώθηκε στην Γκαμπόν με τον στρατό να καταλαμβάνει την εξουσία και να κλείνει τα συνόρα.

Μεταξύ όλων όσοι εγκλωβίστηκαν και μία Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της, οι οποίοι βρέθηκαν στην αφρικανική χώρα για διακοπές.

Η Εύα Σπαρτάλη, μίλησε στον Αντ1 και περιέγραψε τις δραματικές ώρες που βιώνει μαζί με τον ανήλικο γιο της.

«Λένε πως είναι ήρεμα, αλλά εμάς δεν μας φάνηκαν και τόσο ήρεμα. Υπήρχε πολύ στρατός με όπλα και αργότερα το βράδυ περνούσαν διάφορα οχήματα με πυροβόλα πίσω τους. Υπάρχει ο φόβος μήπως μείνουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα. Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα έχει φαγητό το ξενοδοχείο» περιγράφει χαρακτηριστικά.

«Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα. Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αρχίζει το σχολείο την επόμενη εβδομάδα και θα ήθελα να είμαι πίσω γι’ αυτό» λέει.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών, πηγές του οποίου ανέφεραν ότι «Η πρεσβεία στην Κινσάσα (Κονγκό) κινητοποιήθηκε για την κατάσταση στην Γκαμπόν και ήρθε σε επαφή με την Ελληνίδα. Είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους. Ήταν να ταξιδέψει την Κυριακή αλλά οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Έκλεισε πτήση για επιστροφή στις 5 Σεπτεμβρίου. Τα σύνορα άνοιξαν» εξηγούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.