ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Βόλος: Η έκκληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας μέσω Newsbomb.gr

Κακοκαιρία Daniel - Βόλος: Η έκκληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας μέσω Newsbomb.gr
gegonota.news

Σοβάρα τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Daniel στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Βόλο - Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός περιγράφει στο Newsbomb.gr την κατάσταση που επικρατεί

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στη Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την οποία πλήττουν από το βράδυ της Δευτέρας σφοδρές καταιγίδες.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

«Πέφτει πολλή βροχή σε όλη τη Θεσσαλία και ειδικά στο Βόλο όπου υπάρχουν δρόμοι πλημμυρισμένοι», δήλωσε αρχικά ο περιφερειάρχης.

Όπως σημειώνει, έχουν «σηκωθεί» κύματα τα οποία βγαίνουν στη στεριά ενώ σε ορισμένους δρόμους το νερό φτάνει ακόμα και τους 20 πόντους.

Προβήματα παρατηρούνται και στο ανατολικό Πήλιο όπου έχει πέσει πολύ νερό τόσο σε ορεινές αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές, τόνισε ο περιφερειάρχης

Μάλιστα, απευθύνει έκκληση στους δημότες του Βόλου να μην κυκλοφορούν ασκόπως στους δρόμους, ενώ υπενθύμισε στους εργαζομένυυς σε δημόσιες υπηρεσίες να μην προσέλθουν στην εργασία τους.

«Θα ρίξει μέσα σε 24 ώρες όσο νερό ρίχνει μέσα σε ένα χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Νεκρός κτηνοτρόφος από κατολίσθηση - Καταπλακώθηκε από τοίχο

Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Άγιο Γεώργιο Βόλου.

Σύμφωνα με το gegonota.news, τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και όπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταϊσει τα ζώα του.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Για τον απεγκλωβισμό κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ.

Αγνοείται 42χρονος στον Άγιο Γεώργιο

Ενας 42χρονος άνδρας αγνοείται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο κι ενώ η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σφυροκοπά» την περιοχή.

Ο 42χρονο αρχικά είχε εξαφανιστεί μαζί με τον γιο του, ο οποίος έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 42χρονος παρασύρθηκε από ρέμα καθώς οι δρόμοι στην περιοχή έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 - «Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον Βόλο»

Με εντολή της Ελληνική Αστυνομίας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου

Έκκληση Μπέου: «Πού πάτε ρε άνθρωποι - Πηγαίνετε σπίτια σας»

Παρά τις ισχυρές συστάσεις του Δήμου Βόλου για αποφυγή κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι πολίτες δε φαίνεται να πειθάρχησαν με αποτέλεσμα η ισχυρή νεροποντή να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία, στους κεντρικούς δρόμους.

Ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος βγήκε στον δρόμο για να κατευθύνει τους οδηγούς και να τους πείσει να γυρίσουν στα σπίτια τους μετά και την απόφαση να μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα.

Ο κ. Μπέος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και αν είναι δυνατόν να τις διακόψουν μέχρι να ηρεμήσει το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Νύχτα κεραυνών στον Βόλο

Το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο είναι σφοδρό καθώς από τα μεσάνυχτα η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με συνέπεια να απειλούνται να πλημμυρίσουν ισόγεια.

Χθες το απόγευμα οι κάτοικοι του Βόλου έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, από το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον χάρτη του meteo η Μαγνησία σαρώθηκε μέχρι τις 5 το πρωί από τους κεραυνούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά. Όπως έχει σημειωθεί σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας η περιοχή της Ζαγοράς και της Μαγνησίας γενικότερα περιλαμβάνονται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στον περιφερειακό - Νερά «μπάζει» το Νοσοκομείο

Το νερό έχει καλύψει τον περιφερειακό Aδρόμο και έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Κρίσιμες ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο.

Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Βόλου - Μπήκαν νερά στα υπόγεια

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Βόλου - Μπήκαν νερά στα υπόγεια

Στο μάτι της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται ο Βόλος από χθες το βράδυ, με τεράστια προβλήματα να παρουσιάζονται σε όλη την πόλη από την τεράστια και πρωτοφανή ποσότητα του νερού.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πλημμυρίσει ακόμα και το υπόγειο του Νοσοκομείου Βόλου.

Στο δεύτερο υπόγειο, που στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία, το γκαράζ και τα λεβητοστάσια μπήκαν νερά και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να αποστραγγιστούν, και ταυτόχρονα να στεγανοποιηθούν οι υπόλοιποι χώροι για να μη δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία Daniel: Δρόμοι ποτάμια στον Βόλο - Εικόνες από τη νεροποντή στην πόλη

Κακοκαιρία Daniel: Δρόμοι ποτάμια στον Βόλο - Εικόνες από τη νεροποντή στην πόλη

Ο Βόλος δοκιμάζεται έντονα από την κακοκαιρία Daniel με την ισχυρή βροχόπτωση να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην πόλη.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ οι μετακινήσεις οχημάτων και πολιτών είναι αδύνατες. Το ύψος του νερού έχει φτάσει στα πεζοδρόμια.

Τα λεωφορεία σταμάτησαν να εκτελούν δρομολόγια καθώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μετακινήσεων, ενώ οι καταστηματάρχες στο κέντρο αδυνατούν να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις τους για να μετρήσουν τις ζημιές τους.

Δείτε τις εικόνες αποκάλυψης στο κέντρο της πόλης από το gegonota.news:

Κακοκαιρία Daniel: Καμπανάκι Μαρουσάκη για Αττική - «Να είμαστε σε εγρήγορση»

Κακοκαιρία Daniel: Καμπανάκι Μαρουσάκη για Αττική - «Να είμαστε σε εγρήγορση»

Η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά τη Θεσσαλία με τον Βόλο να βρίσκεται στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας την πρόγνωση του καιρού στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ανέφερε ότι από το μεσημέρι ο βροχερός καιρός θα φτάσει και στην Αττική ενώ το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

«Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι και την Τετάρτη θέλει προσοχή στις περιοχές γύρω από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά: η Θεσσαλία, η Αττικο-Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας μέσω του WINDY:

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά περιόδους έως το απόγευμα στην στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και πρόσκαιρα στο νομό Αττικής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματά του), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Από το μεσημέρι έως το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τα έντονα φαινόμενα θα χτυπήσουν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως οι νομοί Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική και νότια Κρήτη.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο έως το βράδυ της Τρίτης.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα από το 112 σε Μαγνησία και Τρίκαλα

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα από το 112 σε Μαγνησία και Τρίκαλα

Μήνυμα για να περιοριορίσουν τις μετακινήσεις τους έλαβαν οι κάτοικοι σε Μαγνησία και Τρίκαλα από το 112, καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σαρώνει» ολόκληρη τη Θεσσσαλία.

«Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/genikes-odigies», αναφέρεται στο μήνυμα που στάλθηκε από την Πολιτική Προστασία.

Το 112 ήχησε και χθες σε πολλές περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας, ανάμεσα τους και ο Βόλος ο οποίος δοκιμάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Θεσσαλονίκη - «Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας»

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Θεσσαλονίκη - «Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας»

Η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπάει την κεντρική Ελλάδα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα σε πολλές περιοχές.

Το 112 ήχησε και στη Θεσσαλονίκη για να περιορίσουν τις μετακινήσεις του οι κάτοικοι λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων. «Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών» αναφέρει του 112.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας από το WINDY:

Σχετικές ειδήσεις