ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους δρόμους ενώ επέστρεφαν από την εργασία τους

Βόλος: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους δρόμους ενώ επέστρεφαν από την εργασία τους
Eurokinissi

Κάτοικοι του Βόλου περιγράφουν στο Newsbomb.gr τις δύσκολες ώρες για να επιστρέψουν από την εργασία τους στα σπίτια τους λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Daniel. Δεν υπήρξε έγκαιρη σύσταση να αποφύγουν τη μετακίνηση προς την εργασία, παρά τις προειδοποιήσεις μετεωρολόγων και Πολιτικής Προστασίας.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται ολόκληρος ο νομός Μαγνησίας με την κακοκαιρία Daniel να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλο τον νομό.

Το 112 ήχησε σε όλες τις πόλεις με την κυκλοφορία να έχει απαγορευτεί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Το μήνυμα ωστόσο αυτό έφτασε αφού οι εργαζόμενοι είχαν προσέλθει στον χώρο εργασίας τους.

Κάτοικοι του Βόλου περιγράφουν στο Newsbomb.gr τις δύσκολες ώρες για να επιστρέψουν από την εργασία τους στα σπίτια τους λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Daniel.

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr: Η μητέρα μου έχει εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητο

Στο κέντρο του Βόλου η κατάσταση είναι απελπιστική αφού πολλοί ήταν οι πολίτες που έφυγαν το πρωί να πάνε στις δουλειές τους. Έτσι παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν κανονικά και επέστρεψαν νωρίτερα με αποτέλεσμα στους πλημμυρισμένους δρόμους να υπάρξει πανικός.

«Γίνεται χαμός, πολλή βροχή. Έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι. Η μητέρα μου έχει εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητο, όπως επέστρεφε από τη δουλειά επειδή έχει κοπεί η κυκλοφορία σε κάποια σημεία λόγω μεγάλου όγκου νερού», αναφέρει μια κοπέλα που είναι από τον Βόλο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη μητέρα της, η οποία είναι εγκλωβισμένη ώρες στο αυτοκίνητό της.

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr: «Πήγαμε κανονικότατα στις δουλειές μας»

Ο κύριος Θανάσης κάτοικος Βόλου και από το χωριό Άγιος Γεώργιος περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στον νομό

«Έχει ρίξει πολύ νερό πριν από καμία ώρα υπερχείλισε το ποτάμι και βγήκε όλη η λάσπη έξω. Περνάει μπροστά από το σπίτι μου. Περνάει λάσπη και κατευθύνεται όπου έχει κλείσει ο δρόμος, σε σπίτια, στην παραλία, παντού. Το 112 ήχησε δύο φορές», ανέφερε αρχικά ο κάτοικος.

Στη συνέχεια μας περιέγραψε ότι πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που πήγαν κανονικά στις εργασίες τους παρά τα έντονα φαινόμενα καθώς δεν υπήρξε σύσταση έγκαιρα από την Περιφέρεια.

«Κανονικότατα. Δουλεύω στο Δημόσιο. Στις 10:30 υπήρξε σύσταση από την Περιφέρεια για αποφυγή προσέλευσης στην εργασία. Δεν το είπε κανείς νωρίτερα και όλοι πήγαμε δουλειά. Στους δρόμους, στη Λεωφόρο Λαρίσης, στη Λεωφόρο Αθηνών είναι που είχαν πλημμυρίσει από το 2006. Τότε έγιναν δύο δεξαμενές για να απορροφήσουν το νερό αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Ο ποταμός ακόμα βγάζει και θα συνεχίσει να βγάζει λάσπες που φτάνουν ως τον αστράγαλο», περιέγραψε ο κ. Θανάσης.

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr: Οι δρόμοι είναι πολύ επικίνδυνοι

Ακόμα ένας κάτοικος του Βόλου μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι το εργοστάσιο στο οποίο εργάζεται γέμισε νερά και έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν. «Φύγαμε 7:05 το πρωί φτάσαμε 9:40 στο μαγαζί. Φυσικά αναγκαστήκαμε και το κλείσαμε και επιστρέψαμε. Οι δρόμοι είναι πολύ επικίνδυνοι. Μας έσωσε το αμάξι που είναι τετρακίνητο»

112 στον Βόλο για απαγόρευση κυκλοφορίας

Το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και τους ορεινούς δρόμους της Μαγνησίας με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. στάλθηκε το πρωί στους κατοίκους των περιοχών.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ήρθε αφού οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει στις εργασίες τους με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αναγκαστικά από τους από τους χώρους που εργάζονταν. Υπήρξε κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς οι δρόμοι ήταν ποτάμια και η Αστυνομία είχε αρχίσει να κλείνει δρόμους που ήταν αρκετά επικίνδυνοι για τους οδηγούς.