ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Εύβοια: «Πνίγεται» η περιοχή της Κύμης

Κακοκαιρία Daniel - Εύβοια: «Πνίγεται» η περιοχή της Κύμης

Δραματικές είναι οι ώρες που περνάνε όσοι βρίσκονται στην Κύμη αλλά και την ευρύτερη περιοχή καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τις εκτιμήσεις, για την ποσότητα του νερού που αναμένεται, να είναι εφιαλτικές.

Προβλήματα δεν υπήρχαν μόνο στην Σέττα που δύο άτομα έζησαν ώρες αγωνίας, όταν έχασαν τον προσανατολισμό τους και εγκλωβίστηκαν αλλά και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας.

Η κακοκαιρία Daniel χτυπά την ευρύτερη περιοχή της Κύμης με τόννους νερού να πέφτουν και τους κατοίκους να ανησυχούν.

Οι κεραυνοί πέφτουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η Κακοκαιρία Daniel δεν λέει να κοπάσει με τίποτα.

Οι κάτοικοι στην Κύμη, είναι φυσικά κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Κάτοικος της περιοχής μας είπε ότι ήταν τόσο καταρρακτώδης η βροχή που χρειάστηκε να μείνει στο αυτοκίνητο του για δύο ώρες παρά να περπατήσει 10 μέτρα για να πάει στο σπίτι του.

“Δεν θυμάμαι άλλη φορά σε 24 ώρες να ρίχνει τόση βροχή και να βρέχει έντονα για πολλές ώρες” μας είπε αναγνώστης.

Ποτάμια οι δρόμοι στους Κρινιάνους

Η ασταμάτητη νεροποντή στους Κρινιάνους είχε ως αποτέλεσμα να “φουσκώσουν” ποτάμια και η στάθμη του νερού να έχει ανέβει ψηλά.

Το ύψος του νερού στον χείμαρρο που βλέπετε συγκεντρώνει νερά από το χωριό, και διασχίζει συνοικίες του με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ νέο μήνυμα 112 σήμανε πριν λίγο στους κατοίκους της περιοχής της Εύβοιας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Το προειδοποιητικό μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Επείγουσα ειδοποίηση Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας.

Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Πηγή: evianews.com