ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη: «Η μεγαλύτερη νεροποντή που έγινε ποτέ»

Κακοκαιρία Daniel - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη: «Η μεγαλύτερη νεροποντή που έγινε ποτέ»

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την κακοκαιρία Daniel και τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συζητήθηκε η πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ενώ η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές.

Οι μετεωρολόγοι που συμμετείχαν εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, αφού έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό στην κακοκαιρία Ιανός, που ήταν το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή, από άποψη ύψους βροχής σε ενα 24ωρο. Συνήθως, τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μετεωρολόγους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς τα νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστική - Αστυνομία) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και συνεχίζουν να βρίσκονται στο πεδίο, όπως και του ΔΕΔΔΗΕ, γιατί σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη εκτός του πρωθυπουργού συμμετείχαν οι Κικίλιας, Οικονόμου, Μπρατάκος, Τριαντόπουλος, Τουρνάς, Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας Παπαγεωργίου, ο Αρχηγος και επιτελείς της Πυροσβεστικής και με τηλεδιάσκεψη ο Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Θα ακολουθήσει δήλωση από τους Κικίλια-Τριαντόπουλο, ενώ αύριο ο υπουργός θα μεταβεί στην περιοχή για την καταγραφή και την έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.