ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Εικόνα φρίκης στον Πειραιά, είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, λέει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Eurokinissi

«Γίνονται έρευνες για να έρθει η αλήθεια στο φως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης για την τραγωδία με τον νεκρό Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά 

«Εικόνα φρίκης αυτή στον Πειραιά, είμαστε όλοι σοκαρισμένοι», ανέφερε για την τραγωδία στον Πειραιά με τον νεκρό Αντώνη ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο OPEN TV ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη και εξέφρασε τη θλίψη του. «Γίνονται έρευνες για να έρθει η αλήθεια στο φως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πώς συνέβη η τραγωδία με το Blue Horizon στον Πειραιά

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα, ο 36χρονος ανεβαίνει τρέχοντας πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε για το Ηράκλειο Κρήτης.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να τον απωθούν, όμως ο 36χρονος προσπαθεί να ξαναμπεί. Κι ενώ ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται, ο άνδρας επιχειρεί να ανέβει ξανά στο πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό, ενώ οι κύριες μηχανές του πλοίου βρισκόταν εν κινήσει. Λίγο αργότερα ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα έγιναν, με αποτέλεσμα το πλοίο να επιστρέψει πίσω ύστερα από εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δίπλα στον καταπέλτη υπήρχε μία βαλίτσα και κάποια αντικείμενα, τα οποία δεν αναζήτησε κανείς μέχρι στιγμής. Οι λιμενικοί πήραν τα αντικείμενα, εκτιμώντας πως ενδεχομένως ανήκουν στον άντρα που έχασε τη ζωή του.