ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Μαγνησία: Σπίτι στο Πήλιο «στηρίζεται» σε λεωφορείο

Κακοκαιρία Daniel - Μαγνησία: Σπίτι στο Πήλιο «στηρίζεται» σε λεωφορείο
ertnews

Εικόνες αποκάλυψης στον Πλατανιά Πηλίου κατέγραψε η κάμερα κατοίκου της περιοχής που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα κατοίκου στον Πλατανιά Πηλίου που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Στις φωτογραφίες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, απεικονίζεται μία τριώροφη κατοικία να έχει πάρει κλίση και να «στηρίζεται» σε ένα τουριστικό λεωφορείο που παρασύρθηκε και βρέθηκε στην αυλή, ενώ ο δρόμος μπροστά από το σπίτι έχει διαλυθεί από τα ορμητικά νερά.

«Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης για τα μετεωρολογικά δεδομένα στον τόπο μας, μας έχει βάλει όλους μας σε μεγάλη πίεση» είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Daniel, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες η Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο υπουργός η Πολιτική Προστασία είχε αποστείλει έγκαιρα από την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, σχετική προειδοποίηση και οδηγίες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και Στερεάς επιχειρούν 158 οχήματα, 360 πυροσβέστες, η 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις, 172 διασωστικές επιχειρήσεις από τις οποίες διασώθηκαν 417 συμπολίτες μας, ενώ έχουν σταλεί 14 μηνύματα από το 112.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε όλους να ακολουθούν για το επόμενο 24ωρο τις οδηγίες των αρχών, σημειώνοντας ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως αύριο το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα, όπως ανέφερε, θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική.

Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, φαίνεται πως και αύριο η κατάσταση στη Μαγνησία θα είναι δραματική, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την Τρίτη (5/9), ημέρα που τα προβληματα από τη νεροποντή ήταν πολυάριθμα, δρόμοι διαλύθηκαν, «χείμαρροι» παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους, ποτάμια υπερχείλισαν και τα λασπόνερα «κατάπιαν» οχήματα, ενώ δύο άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους. Τη δραματική αυτή κατάσταση αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από ψηλά.