ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: «Καταστράφηκαν τα 2/3 του Δήμου Δομοκού» - Αγνοείται 49χρονος βοσκός

Κακοκαιρία Daniel: «Καταστράφηκαν τα 2/3 του Δήμου Δομοκού» - Αγνοείται 49χρονος βοσκός

Βιβλική η καταστροφή στο Δομοκό από το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel 

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρέθηκε και η Φθιώτιδα, καθώς μεγάλες ήταν οι καταστροφές που σημειώθηκαν σε περιοχές όπως ο Δομοκός.

Ο δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος δήλωσε στο lamianow.gr «έχουν καταστραφεί τα 2/3 του δήμου Δομοκού. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο. Ούτε εμείς, ούτε οι ηλικιωμένοι εδώ και αρκετές δεκαετίες. Είναι ανυπολόγιστη η καταστροφή. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να αποτυπώσουμε το μέγεθος της καταστροφής».

Τρία χωριά είναι αποκομμένα. Πρόκειται για τα Πετρίλια, την Αγραπιδιά και την Αχλαδιά.

«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Είναι βιβλικές οι εικόνες που έχουμε δει από χθες και ειδικά στην περιοχή του Δήμου Δομοκού αλλά και στην πόλη της Λαμίας» είπε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Ζώης Πολύζος στο lamianow.gr συμπληρώνοντας :

«…Υπάρχουν ακόμη πλημμυρισμένα και αποκομμένα χωριά στον δήμο Δομοκού. Κάτοικοι δεν μπορούν να κατέβουν από τα σπίτια τους γιατί τα χωριά έχουν πλημμυρίσει και προσεγγίζουν οι υπηρεσίες προκειμένου να τους δώσουν φαγώσιμα και νερό. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» συμπλήρωσε.

Προβλήματα και στο δήμο Μακρακώμης

Μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες στο δήμο Μακρακώμης.

Η ένταση του φαινομένου πλημμύρισε σπίτια αποθήκες και καταστήματα ενώ κατέστρεψε ένα μεγάλο κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας του δήμου.

Ενώ δεν υπάρχει ρεύμα σε δύο χωριά, την Γραμμένη και το Τρίλοφο.

Συνεχίζει να αγνοείται ο 49χρονος κτηνοτρόφος

Ο 49χρονος βοσκός συνεχίζει να αγνοείται. Βάσει των στοιχείων ο 49χρονος από τα συγγενικά του πρόσωπα, έφυγε το πρωί για να πάει στο κοπάδι του και έκτοτε αγνοείται η τύχη και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τους οικείους του.