ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: «Ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη» - 90 άτομα εγκλωβισμένα σε εκκλησία

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: «Ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη» - 90 άτομα εγκλωβισμένα σε εκκλησία

Συγκλονίζει ο κοινοτάρχης Βλοχού - Παλαμά με τις εικόνες αποκάλυψης. Το χωριό της Καρδίτσας εξαφανίστηκε από τον χάρτη και τα σπίτια πλέον δεν φαίνονται. 90 άτομα έχουν εγκλωβιστεί σε εκκλησία στο βουνό

Το ανελέητο το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel έχει μετατρέψει σε μια απέραντη λίμνη τον κάμπο της Καρδίτσας, όπου οι κάτοικοι σε πολλά χωριά έχουν καταφύγει σε ταράτσες ψηλών κτηρίων για να προστατευτούν από τα νερά που συνεχίζουν να ανεβαίνει.

Ο κοινοτάρχης Βλοχού - Παλαμά, κύριος Γιάννης Κούκας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες σο χωριό της Καρδίτσας.

«Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή.. προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε. Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες. Μόνο οι στέγες», είπε συγκλονισμένος ο κοινοτάρχης.

Σε μια εκκλησία στο βουνό βρίσκονται εγκλωβισμένα 90 άτομα.

Μάλιστα τόνισε ότι μετά τον Ιανό δεν έγινε καμία οχύρωση παρά τα χρήματα που είχαν δοθεί στον νομό.

Ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας μιλώντας και εκείνος στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ανέφερε: «Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Γύρω στα 40 άτομα βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα και έχω καλέσει την ΕΜΑΚ, αλλά πού να τους πάει, αφού παντού τριγύρω μας γίνεται χαμός. Και εμείς είμαστε καμιά 20αριά άτομα πάνω στη γέφυρα, εγκλωβισμένοι, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, μούσκεμα. Έχουμε 3 άτομα σε ένα σπίτι, πάει κάποιος με βάρκα να τους βγάλει» αναφέρει χαρακτηριστικά.