ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Σε σχολείο διανυκτέρευσαν οι διασωθέντες από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Καρδίτσα: Σε σχολείο διανυκτέρευσαν οι διασωθέντες από τις πλημμυρισμένες περιοχές
AP Photo

Στο γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας πέρασαν τη νύχτα τους οι πλημμυροπαθείς της περιοχής, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν με πρωτοφανή σφοδρότητα τα χωριά της Καρδίτσας, με τους εγκλωβισμένους από τα νερά πολίτες να μεταφέρονται με ελικόπτερο από τις στέγες των σπιτιών τους, όπου είχαν ανέβει για να γλυτώσουν.

Με τη βοήθεια του Στρατού που έφερε κρεβάτια στο γυμναστήριο, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 άτομα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καρδίτσας, Παναγιώτη Σβερώνη. «Τα ελικόπτερα έφεραν 103 άτομα στο γήπεδο του Αστέρα Καρδίτσας, από εκεί τα 50 άτομα έφυγαν σε συγγενικά σπίτια. Τα υπόλοιπα 50 ήρθαν εδώ στο κλειστό γυμναστήριο και αυτά τα 50 έχουν μείνει 18 εδώ, γιατί ήρθαν συγγενείς τους και τους πήραν, αλλά πήγαν και σε σπίτια εθελοντών που προσφέρθηκαν, για να τους βοηθήσουν», δήλωσε.

Σχετικά με τη σημερινή μέρα, ο κ. Σβερώνης δήλωσε ότι «περιμένουμε τον κύριο όγκο των διασώσεων, γιατί αυτά που ήρθαν την Πέμπτη, ήρθαν με το ελικόπτερο και πολλά από αυτά τα άτομα πήγαν στο νοσοκομείο, οπότε εμείς παραλάβαμε τα άτομα που ήταν καλύτερα στην υγεία τους».

Στο χώρο βρίσκονται εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες.