ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: Κινδύνευσε έγκυος που παραμένει εγκλωβισμένη στον Παλαμά

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: Κινδύνευσε έγκυος που παραμένει εγκλωβισμένη στον Παλαμά

Έγκυος γυναίκα στην Καρδίτσα κινδύνευσε από αφυδάτωση και περιμένει να απεγκλωβιστεί από εναέρια μέσα

Η Ειρήνη Δήμου, εθελόντρια στην Καρδίτσα, μιλάει στην εκπομπή για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από την κακοκαιρία, ενώ αποκαλύπτει πως κινδύνευσε έγκυος που παραμένει εγκλωβισμένη στον Παλαμά.

Όπως περιέγραψε η εθελόντρια η ΕΜΑΚ επιχειρούσε όλο το βράδυ με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη στον Παλαμά και τον Βλοχό με τους ανθρώπους να βρίσκονται στον λόφο και να περιμένουν για να φτάσει κάποιο εναέριο μέσο και να τους σώσει.

Είδη πρώτης ανάγκης δεν έχουν δοθεί στους εγκλωβισμένους. Δεν υπήρχε ούτε νερό, ούτε τρόφιμα. Υπήρχαν εγκλωβισμένα παιδιά σε σπίτια με τους γονείς τους ήταν περίπου 20 με 25 άτομα μαζί.

Στις 3 τα ξημερώματα έγινε μια προσπάθεια με τις βάρκες να προσεγγίζουν όπου μπορούσαν για να δώσουν νερά. Στον Βλοχό συγκεκριμένα πάνω στον λόφο είχαν εγκλωβιστεί 150 άτομα.

Τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει από το πρωί να προσπαθούν να διασώσουν με προτεραιότητα τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας.

Χαρακτηριστικά έγινε έκκληση για μια έγκυο που κινδύνευε από αφυδάτωση. Στις 3 τα ξημερώματα προσέγγισε γιατρός με βάρκα για να ενυδατώσει την έγκυο γυναίκα με ορό η οποία παραμένει εκεί εγκλωβισμένη μαζί με τον γιατρό μέχρι να την βοηθήσουν τα εναέρια μέσα.