ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: «Ο πατέρας μου έχει πνευμονία, είναι εγκλωβισμένος» - Μαρτυρία για την Καρδίτσα

Κακοκαιρία Daniel
Eurokinissi

Κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά της Καρδίτσας και ζητούν επειγόντως βοήθεια λόγω της κακοκαιρίας Daniel 

Η κακοκαιρία Daniel έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι ενώ μέχρι τώρα ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται είναι άγνωστος και οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά της Καρδίτσας και ζητούν επειγόντως βοήθεια. Μιλώντας στο MEGA η κάτοικος του Κοσκινά Καρδίτσας, Ματίνα Χαλιμουρδά, έκανε έκκληση για βοήθεια.

«Έχουμε στείλει πολλά μηνύματα, δεν έχει βρεθεί κανένας να προσεγγίσει το χωριό. Κάνουμε έκκληση βοήθειας σε ανθρώπους που είναι στο χωριό, έχω τον μπαμπά μου με πνευμονοπάθεια δύο μέρες χωρίς οξυγόνο. Το χωριό είναι κοντά στη Μεταμόρφωση, είναι 8 χλμ. από τα Παλαμά. Άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε ταράτσες, έχουν γκρεμιστεί σπίτια γύρω. Οι γονείς μου είναι εγκλωβισμένοι με 35 ακόμα άτομα σε βεράντα διώροφου σπιτιού. Τα ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο, δεν είναι προσβάσιμο το σημείο, δεν μπορεί κανείς να τους πάρει. Είναι χωρείς νερό και ρεύμα δεν ξέρουμε τι γίνεται», ανέφερε αρχικά.

«Μας είπαν ότι δεν έχει έκταση το σημείο για να προσγειωθεί το ελικόπτερο και να πάρει κόσμο. Από χθες δεν έχω επικοινωνήσει με τους δικούς μου, ξέρω ότι έχουν βυθιστεί σπίτια, έχουν πέσει σπίτια. Δεν γίνεται να μην μας ενημερώνει κανείς. Κάνεις δεν έχει φύγει από το χωριό, δεν έχουμε ενημέρωση», συμπλήρωσε η κ. Ματίνα.

Ένα 24ωρο τώρα δεν έχει προσεγγίσει κανείς στο χωριό, είναι απάντηση αυτή; Δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την απάντηση, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν οι άνθρωποι από το χωριό», τόνισε.