ΕΛΛΑΔΑ

Τσιαπλές: Οι εργατικές Γιάννουλης στα λασπόνερα λόγω της ευθύνης της Δημοτικής Αρχής Λάρισας

Τσιαπλές: Οι εργατικές Γιάννουλης στα λασπόνερα λόγω της ευθύνης της Δημοτικής Αρχής Λάρισας

«Εγκληματική απουσία ετοιμότητας, πρόληψης και επέμβασης της Δημοτικής Αρχής», καταγγέλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές

Συναγερμός επικρατεί και στη Λάρισα λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Ο Πηνειός έφτασε τα εννέα μέτρα, πλημμυρισμένο είναι το αντλιοστάσιο στην περιοχή του Αγίου Θωμά με συνέπεια να μην απορροφούνται τα νερά, έσπασε φράγμα του Πηνειού ενώ την ίδια στιγμή το φράγμα της Γυρτώνης δημιουργεί προβλήματα, καθώς επιστρέφουν τα νερά στην πόλη.

Η διαθεσιμότητα του νερού είναι περιορισμένη και οι κάτοικοι ζητούν βοήθεια. Γι' αυτό και, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, έχουν γίνει εγκληματικά λάθη από την πλευρά της δημοτικής Αρχής Λάρισας.

Χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Τσιαπλές αναφέρει: «Ο οικισμός των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη», βυθίστηκε απόψε στα λασπόνερα (8/9/23) μέσα σε λίγο χρόνο, λόγω της εγκληματικής ευθύνης της Δημοτικής Αρχής Λάρισας και της ΔΕΥΑΛ, που δεν φρόντισαν να κλείσουν το θυρόφραγμα του αγωγού αποροής των ομβρίων του οικισμού στον Πηνειό, με αποτέλεσμα όσο ανεβαίνει η στάθμη του, τα νερά να επιστρέφουν και να ξεπηδούν απο τις σχάρες αποχέτευσης, πλημμυρίζοντας τους δρόμους του οικισμού και δεν ξέρουμε πως θα ξημερώσουμε.

Προσωπικά και ως κάτοικος του οικισμού, επικοινώνησα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, κ. Μαβίδη, ζητώντας τον να στείλει συνεργείο της ΔΕΥΑΛ, προκειμένου να ασφαλίσει το θυρόφραγμα, χωρίς αυτό να γίνει ποτέ.

Εγκληματική απουσία ετοιμότητας, πρόληψης και επέμβασης της Δημοτικής Αρχής.

Τώρα θα πρέπει να σταλεί συνεργείο της ΔΕΥΑΛ, να ασφαλίσει το θυρόφραγμα, για να σταματήσει η επιστροφή του νερού και η πλημμύρα των υπογείων των εργατικών πολυκατοικιών».