ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένα άτομα στα Μεγάλα Καλύβια-«Πέφτουν σπίτια, μπορεί να υπάρχουν νεκροί»

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένα άτομα στα Μεγάλα Καλύβια-«Πέφτουν σπίτια, μπορεί να υπάρχουν νεκροί»
Eurokinissi.gr

Κάτοικος του χωριού μετέδωσε τραγικές εικόνες από συμπολίτες του που βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι στα Μεγάλα Καλύβια, ένα χωριό μόλις 7 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, το οποίο έχει καλυφθεί από νερά, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Κάτοικος του χωριού μετέδωσε τραγικές εικόνες από συμπολίτες του, οι οποίοι είναι για πάνω από 24 ώρες εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και ρεύμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, «Ζουν ένα δράμα τα Μεγάλα Καλύβια. Άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι από χθες, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, είναι επάνω στις σκεπές, πολλοί έχουν πυρετό, μπορεί να υπάρχουν και νεκροί», ενώ πρόσθεσε, κάνοντας έκκληση για βοήθεια, ότι πέφτουν σπίτια και ακούγονται κλάματα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ανέφερε ότι η επικοινωνία είναι δύσκολη, καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται «30 ώρες χωρίς τροφή, χωρίς νερό, λες και ζούμε εμπόλεμες καταστάσεις».

Στο χωριό βρίσκονται εγκλωβισμένα πάνω από 100 άτομα, ενώ όπως είπε οι απεγκλωβισμοί που έχουν γίνει είναι ελάχιστοι, ενώ δεν υπάρχουν βάρκες.

«Το χωριό είναι 7 χλμ έξω από τα Τρίκαλα, με 3 μέτρα νερό. Το μισό χωριό είναι καλυμμένο, σπίτια, αυτοκίνητα και από την άλλη πλευρά είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση. Όσοι μπορούν βοηθούν με ό,τι έχουν και οι άλλοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο χάος».

Οι άνθρωποι είναι ψυχολογικά χάλια με προβλήματα υγείας, χωρίς τα φάρμακά τους, έτρεμαν, αργοπεθαίνουν.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων βρίσκονται πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και παιδιά, ενώ την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του χωριού έχει καταστραφεί, δεν έχει γίνει καμία επέμβαση στο σημείο.