ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Πολλαπλάσια ύψη βροχόπτωσης σε σύγκριση με τον «Ιανό» (γράφημα)

Κακοκαιρία Daniel: Πολλαπλάσια ύψη βροχόπτωσης σε σύγκριση με τον «Ιανό» (γράφημα)
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Τα σοκαριστικά στοιχεία της υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel.

Σοκαριστικά στοιχεία δημοσιοποιούνται από το meteo.gr, την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναφορικά με το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα μας. Σε γράφημα που ακολουθεί, καταγράφεται πολλαπλάσια ύψη νερού σε σύγκριση με τον «Ιανό».

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης στην οποία υπήρξε σύγκριση των αθροιστικών υψών βροχόπτωσης στη Θεσσαλία με εκείνα που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» (17 – 20 Σεπτεμβρίου 2020), το meteo.gr παρατήρησε αρχικά ότι αμφότερες οι κακοκαιρίες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή.

Στο παρακάτω γραφικό, ακολουθούν τα στατιστικά στοιχεία των δέκα μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας Daniel (κόκκινες ράβδοι) σε σύγκριση με εκείνα του Ιανού (μπλε ράβδοι).

Όπως εντοπίζεται, στην κακοκαιρία Daniel κατεγράφησαν πολύ μεγαλύτερα έως και πολλαπλάσια ύψη βροχόπτωσης σε σύγκριση με τον Ιανό. Θα πρέπει να διευκρινισθεί και πάλι ότι ορισμένοι από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, είτε σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, είτε έχασαν μέρος των δεδομένων τους, εξαιτίας της πολύ μεγάλης έντασης των φαινομένων.

Σχετικές ειδήσεις