ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στο Μαρόκο: «Όλοι είμαστε καλά, η δόνηση ήταν ισχυρή», αναφέρει Έλληνας πολίτης

Σεισμός στο Μαρόκο: «Όλοι είμαστε καλά, η δόνηση ήταν ισχυρή», αναφέρει Έλληνας πολίτης
AP.

«Νιώσαμε αρκετά έντονα τη δόνηση, αλλά δεν διακινδύνευσε κανείς από τους Έλληνες συνέδρους», σύμφωνα με μαρτυρία του Γεωλόγου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Χαράλαμπου Φασουλά, μετά τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο.

«Μάχη» με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων δίδουν οι διασώστες στο Μαρακές και άλλες μεγάλες πόλεις του Μαρόκου, ύστερα από τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ (6.8 σύμφωνα με άλλες μετρήσεις) που άφησε πίσω του τουλάχιστον 820 νεκρούς και περισσότερους από 672 τραυματίες.

Σύμφωνα με μαρτυρία του Γεωλόγου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Χαράλαμπου Φασουλά, όλοι οι Έλληνες που συμμετείχαν σε συνέδριο είναι καλά στην υγεία τους.

«Όλοι είμαστε καλά, δεν έχει πάθει κανείς τίποτα από τον σεισμό. Τον νιώσαμε αρκετά έντονα. Από ό,τι γνωρίζουμε, υπάρχουν ζημιές μέσα στην παλιά πόλη του Μαρακές, επειδή υπάρχουν εκεί παλαιά κτήρια και ενδεχομένως τραυματισμούς. Το επίκεντρο ήταν σχετικά κοντά και για αυτό, η δόνηση ήταν αρκετή ισχυρή. Για αρκετή ώρα αισθανθήκαμε τα πρώτα σεισμικά κύματα, τα οποία ήταν χαλαρά και στη συνέχεια, εντάθηκαν», προσέθεσε ο κ. Φασουλάς.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, ο οποίος συμμετέχει και εκείνος στο συνέδριο, ανέφερε ότι «όλοι είναι καλά στην υγεία τους», μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, 1.500 σύνεδροι από 50 κράτη βρίσκονται στο Μαρακές και σήμερα (09/09) είναι η τελευταία ημέρα του συνεδρίου. «Όλη τη νύχτα προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους και φαίνεται ότι όλοι είναι καλά. Την ώρα του σεισμού, σύνεδροι συμμετείχαν σε επίσημο δείπνο στο ισόγειο νεόδμητης οικοδομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μαρακές. Πραγματικά, νιώσαμε τον σεισμό με ιδιαίτερη ένταση. Η αίσθηση του σεισμού ήταν τρομακτική», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις