ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση ρυμούλκησης στη Ραφήνα: Μεσάνυχτα το Fast Ferries Andros στο λιμάνι - Μεγάλη ταλαιπωρία

Επιχείρηση ρυμούλκησης στη Ραφήνα: Μεσάνυχτα το Fast Ferries Andros στο λιμάνι - Μεγάλη ταλαιπωρία

Πάνω από 800 άτομα πλήρωμα και επιβάτες επέβαιναν στο πλοίο

Στη 1:οο τα ξημερώματα της Κυριακής έδεσε τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας το «Fast Ferries Andros» δίνοντας έτσι τέλος στην 18ωρη περιπέτεια των 734 επιβατών του πλοίου που από το πρωί παρέμενε ακινητοποιημένο έξω από το λιμάνι μπροστά από την κεντρική παραλία, λόγω εμπλοκής αλυσίδας άγκυρας των πλοίων Αικατερίνη Π και SuperFerry

Απίστευτη ταλαιπωρία για πάνω από 730 επιβάτες, οι οποίοι παρέμειναν πάνω από 16 ώρες μέσα στο πλοίο, μετά από την παραλίγο τραγωδία το πρωί του Σαββάτου όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών πλοίων, που λίγο έλειψε να συγκρουστούν

Μετά απο 18 ώρες εγκλωβισμού και οι 731 επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού Fast Ferries Andros υπό ανέμους με εντάσεις 7 μποφόρ αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το ευτύχημα είναι πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός όταν σημειώθηκε το περιστατικό το πρωί του Σαββάτου, καθώς εκτός από το μπλέξιμο των αγκυρών των πλοίων είχαμε και το σπάσιμο κάβων που θα μπορούσαν να είχα μοιραία αποτελέσματα

Οι επιβάτες φτάνοντας στο λιμάνι μίλησαν στους δημοσιογράφους για την περιπέτεια που πέρασαν αλλά και για όλα όσα συνέβησαν. Το δέσιμο του πλοίου στο λιμάνι και όσα έγιναν είχατε την δυνατότητα να δείτε ζωντανά μέσα από το Irafina.gr

Με ασφάλεια και με τη χρήση ρυμουλκού κατέπλευσε μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ραφήνας το «Fast Ferries Andros» με 734 επιβάτες, που από το πρωί του Σαββάτου παρέμενε ακινητοποιημένο στο αγκυροβόλιο του λιμανιού λόγω εμπλοκής αλυσίδας άγκυρας άλλου πλοίου στην προπέλα.

Νωρίτερα, ειδικό συνεργείο ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιχείρηση αποκόλλησης της αλυσίδας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου.

Το πλοίο παρέμενε στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας από το πρωί και ήταν δεμένο από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας. Αργά το απόγευμα, στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry, αντί της Ραφήνας, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου για λόγους ασφαλείας.

Ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου ΥΝΑΝΠ, ανέφερε:

«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενεστατες καιρικές συνθήκες...με επιτυχία.

Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός... σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβαστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα».

Από Λάυριο

Σημειώνεται ότι αύριο από το Λαύριο θα γίνουν οι αναχωρήσεις του «Superferry» και «Αικατερίνη Π.», ενώ από τη Ραφήνα θα φύγει μόνο το «Superexpress».