ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Rovanpera

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Rovanpera

Ο Kalle Rovanpera είναι ο νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, μετά από ένα αγώνα ταχύτητας στρατηγικής και αντοχής.

Ο νεαρός Φινλανδός σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο ελληνικό ράλλυ και ήταν ο ταχύτερος στην power stage. O Elfyn Evans τερμάτισε δεύτερος, αφήνοντας τον Dani Sordo στην τρίτη θέση.

Η ταυτότητα της διαδρομής

Ημερομηνία: 10/9/2023

Μέρα: 4

Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 15 – Γραμμένη 2

Μήκος: 19,77 χλμ.

Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια, 25°C

Συνθήκες οδοστρώματος: Στεγνό χώμα

Οι δηλώσεις των οδηγών

#69 Kalle ROVANPERA / Jonne HALTTUNEN

«Είμαι ανακουφισμένος. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες, είναι ωραίο να νικάς. Το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο, ευχαριστώ την ομάδα. Το προσπάθησα στην power stage, αλλά πάντα αυτό κάνουμε».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Δεν ήταν τόσο άσχημα στο τέλος. Είναι ανακούφιση, θάλαμε τη δεύτερη θέση και βαθμούς στην power stage. Δεν ήταν το τέλειο Σαββατοκύριακο, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Δεν ξέρω αν είναι καλός χρόνος, δεν νομίζω ότι είναι αρκετά καλός. Γενικά χάρηκα γιατί το αυτοκίνητο ήταν καλό, είχαμε καλή στρατηγική, όλα ήταν ιδανικά, μέχρι που αυτή η αναθεματισμένη λακκούβα χτες μας στοίχισε τη νίκη».

#8 Ott TANAK / Martin JARVEOJA

«Δεν ένιωσα πως τα πήγαμε καλά, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα. Η Παρασκευή ήταν καταστροφική για όλους, αλλά πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε και απέδωσε τελικά».

#17 Sebastien OGIER / Vincent LANDAIS

«Θέλω να πάω σπίτι! Δεν έχω πολλά να πω. Μερικές φορές είναι έτσι στα ράλλυ. Σε αυτόν τον αγώνα η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Προχωράμε στον επόμενο αγώνα».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Έκανα κάποια μικρά λάθη, αλλά οδήγησα επιθετικά. Δεν ήταν το Σαββατοκύριακο μας. Την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Προσπάθησα, αλλά έκανα πολλά λάθη. Το αυτοκίνητο είναι καλύτερο, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο. Πρέπει να βελτιωθώ σε αυτό. Ευχαριστώ την ομάδα, έκαναν πολύ καλή δουλειά».

#6 Daniel SORDO / Candido CARRERA

«Έκανα ό,τι μπορούσα Ο Elfyn είχε επίσης κακοτυχία στο ράλλυ. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοσή μου το Σαββατοκύριακο, αλλά είναι καλό αποτέλεσμα η τρίτη θέση».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Είμαστε πρώτοι Έλληνες, διασκεδάσαμε, ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες θεατές».