ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Καταγγελία από τον πρόεδρο Βλοχού - «Τα αναχώματα δεν ήταν όπως έπρεπε»

Κακοκαιρία Daniel: Καταγγελία από τον πρόεδρο Βλοχού - «Τα αναχώματα δεν ήταν όπως έπρεπε»

Κακοκαιρία Daniel: Ο κ. Γιάννης Κούκας τόνισε πως μετά τον Ιανό πριν από τρία χρόνια, δεν έγιναν τα έργα που έπρεπε

Δραματική είναι η κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι στον Βλοχό μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τον πρόεδρο του χωριού, Γιάννη Κούκα, να κάνει λόγο για ελλειπή έργα από την Περιφέρεια.

«Το νερό δεν έχει φύγει. Εμείς είμαστε το τελευταίο χωριό της Καρδίτσας, όπως πάει το ποτάμι στο τέλος θα πέσει το νερό σε εμάς. Θα φύγει και από τη Μεταμόρφωση και μετά θα φύγει από εμάς», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και περιγράφοντας την κατάσταση των 330 κατοίκων του που έχουν πλέον μεταφερθεί σε δομές και άλλες περιοχές.

Στην ερώτηση τι έφταιξε και πώς έγινε η καταστροφή ο πρόεδρος κατήγγειλε τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα. «Πέρασε το νερό τα τρία αναχώματα των τριών ποταμών. Τα αναχώματα δεν ήταν όπως έπρεπε. Έπρεπε να ήταν πιο ψηλά και έπρεπε να ήταν πιο καλά, με πέτρα. Σωστές δουλειές. Μετά τον Ιανό υπήρξαν υποσχέσεις, δυστυχώς οι υποσχέσεις δεν κτίζουν οι πράξεις κτίζουν. Ένας μέρος από τα τέσσερα αναχώματα που μας προστατεύει, ένας μέρος από αυτά ενισχύθηκε, τα 680 μέτρα ενισχύθηκαν».

Στη συνέχεια ερωτώμενος για τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού για τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν, ο ίδιος απάντησε «Έπρεπε να του πείτε, αν ξέρει κάποιον νοήμων άνθρωπο να καθαρίζει ποτάμι από πάνω προς τα κάτω; Γιατί τα ποτάμια καθαρίζονται από κάτω προς τα πάνω, από τη θάλασσα προς τα πάνω. Τι έκαναν. Καθάρισαν τον Ενιπέα από πάνω προς τα κάτω, άνοιξε και κάτω ο Πηνειός ήταν στενός. Δεν έφτασαν μέχρι τον Πηνειό» είπε και πρόσθεσε «Πρέπει ο Πηνειός να ανοίξει να γίνει εκβάθυνση. Να γίνουν μεγάλα ψηλά αναχώματα με πέτρα».