ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Στρασβούργο την Τρίτη ο πρωθυπουργός - Συνάντηση με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Στρασβούργο την Τρίτη ο πρωθυπουργός - Συνάντηση με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Για την υποστήριξη της Ευρώπης προς τη χώρα μας που επλήγη από τις φονικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel, θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Στρασβούργο.

«Κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός από το Συντονιστικό κέντρο της Λάρισας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι θα ταξιδέψει στη Γαλλία την Τρίτη , με τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας να βρίσκονται στο επίκεντρο.

«Θα συζητήσω μαζί της τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στην πατρίδα μας, προκειμένου να έχουμε μια σημαντική οικονομική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη καταστροφή που συνδέεται άμεσα με την κλιματικά κρίση. Απαιτείται η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.

Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που πλήγηκαν και γρήγορα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του, λέγοντας ότι αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.