ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα - Μαρτυρία νεαρού: «Εύχομαι οι φίλοι μου να είναι καλά»

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα - Μαρτυρία νεαρού: «Εύχομαι οι φίλοι μου να είναι καλά»
GLOMEX / ΕΡΤ.

Συγκλονίζει ο νεαρός Άγγελος, από τον Άγιο Θωμά Λάρισας, ο οποίος μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνά μαζί με την οικογένειά του, μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel.

Για τους περισσότερους μαθητές, η σημερινή μέρα (11/09) σημαίνει επιστροφή στα θρανία, τα μαθήματα, τις σημειώσεις και τα διαγωνίσματα. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τα παιδιά των πλημμυρισμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας, αφού τα σχολεία αλλά και τα σπίτια τους βρίσκονται ακόμη κάτω από τα λασπόνερα.

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όσους πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί δεν μπορούμε να πούμε στα σπίτια μας, ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε, έχω και τα πουλιά μου, ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι που αναγκαστικά τα βάλαμε στο 5ο όροφο γιατί δεν μπορούσε να τα πάρουμε μαζί μας.

Σε όποιους πήγαν σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά», ανέφερε ο Άγγελος, μαθητής της Α’ Γυμνασίου από τον Άγιο Θωμά Λάρισας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «το νερό στο σπίτι έφθασε τα 3 μέτρα. Φύγαμε όταν το νερό ήταν στο 1,5 μέτρο και λάβαμε μήνυμα από το “112”.

Τώρα, μένουν σε ξενοδοχείο, ενώ, ο νεαρός μαθητής περιέγραψε και τις δύσκολες στιγμές που έζησαν, όταν έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και εκείνοι να κάνουν κλήσεις στην Πυροσβεστική χωρίς να μπορούν να παρέμβουν. Τελικά, έφυγαν με βάρκα από το σπίτι τους.

«Δεν ξέρω πού είναι οι φίλοι μου, εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ότι περάσαμε και εμείς», ανέφερε όταν ερωτήθη αν έχει βρεθεί με τους φίλους του.

Σχετικές ειδήσεις