ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το δάσος της Δαδιάς - Αυτή είναι η αλήθεια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το δάσος της Δαδιάς - Αυτή είναι η αλήθεια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε από τον Έβρο πως δάσος της Δαδιάς, το οποίο κάηκε σε μεγάλο ποσοστό, δεν προστατεύτηκε όπως έπρεπε.

Ο κύριος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου - Δαδιάς, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Δαδιά είχε εντοπιστεί ως ένα δάσος εθνικής, ευρωπαϊκής σημασίας, το οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα είναι στο πλευρό των πυρόπληκτων περιοχών, ανακοινώνοντας και το Dadia Pass: Θέλω επίσης να τονίσω, θα το πω και στην Αλεξανδρούπολη, ότι πέραν του Evros pass θα υπάρχει Dadia pass, το οποίο θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά. Και να ζητήσω από τον Δήμο και από τον ΟΦΥΠΕΚΑ να ετοιμάσουμε τις νέες διαδρομές -γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να δει κάποιος ακόμα μέσα στο δάσος– ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να δουν το δάσος και, ναι, να εξοικειωθούν και με την έννοια της αποκατάστασης του δάσους την επόμενη μέρα.