ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Το Newsbomb.gr στη Θεσσαλία: - «Βούλιαξε» στα λασπόνερα η Φαρκαδόνα

Κακοκαιρία Daniel - Το Newsbomb.gr στη Θεσσαλία: - «Βούλιαξε» στα λασπόνερα η Φαρκαδόνα
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Κακοκαιρίας Daniel: Ισοπεδώθηκε η Φαρκαδόνα από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού - Ενδεικτικές τις τραγικότητας της κατάστασης είναι οι εικόνες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr και φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης.

Από λασπόνερα έχει «καλυφθεί» η Θεσσαλία μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Στον δήμο Παλαμά και σε χωριά, όπως Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Βλοχός, Αστρίτσα, Μαραθέα, Ριζοβούνι, Μεταμόρφωση, και στην πόλη του Παλαμά, η καταστροφή είναι βιβλική και οι ζημιές στις υποδομές ανυπολόγιστες.

Ενδεικτικές τις τραγικότητας της κατάστασης είναι οι εικόνες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr και φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης.

Ομαδική μήνυση κατοίκων της Φαρκαδόνας για τις πλημμύρες

Κάτοικοι των χωριών της περιοχής καταγγέλλουν οτι το φράγμα του Ενιπέα καταστράφηκε επίτηδες προκειμένου να γλιτώσουν οι πόλεις της Θεσσαλίας και να πλημμυρίσουν χωριά.

Για αυτόν τον λόγο, 30 κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα Τρικάλων κατέθεσαν ομαδική μήνυση κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος.

Ο δικηγόρος των κατοίκων, Γιώργος Μπαρτζώκης κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια. Το νερό ήταν 30 μέτρα και υπάρχει επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα μηχανήματα του. Είναι ζημιά εκατομμυρίων. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», ανέφερε.

Τρίκαλα: Ζητούν την απομάκρυνση των νεκρών ζώων από τα Μεγάλα Καλύβια

Την έντονη διαμαρτυρία τους επισκεπτόμενοι το δημαρχείο Τρικκαίων, εξέφρασαν σήμερα στο δήμαρχο, Νίκο Σακκά κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων για τα νεκρά ζώα που βρίσκονται στον οικισμό και τα οποία ξεπερνούν σε αριθμό τα 2500.

Ζήτησαν άμεσα την απομάκρυνσή τους καθώς όπως είπαν απειλείται η υγεία τους.

Ο κ. Σακκάς σε δηλώσεις του τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς μέσα στην ημέρα θα δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα. Τα Μεγάλα Καλύβια έχουν υποστεί βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel και απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων.