ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Τραγική η κατάσταση στον Βλοχό - Κάτοικοι κοιμούνται δίπλα σε νεκροταφείο

Κακοκαιρία Daniel: Τραγική η κατάσταση στον Βλοχό - Κάτοικοι κοιμούνται δίπλα σε νεκροταφείο

Δύσκολες στιγμές εξακολουθούν να βιώνουν οι κάτοικοι στην Καρδίτσα.

Δίπλα σε νεκροταφείο είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται οι κάτοκοι στον Βλοχό Καρδίτσας, έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Το χωριό παραμένει προσβάσιμο μόνο για οχήματα, τύπου 4x4, καθώς τα ορμητικά νερά δεν έχουν υποχωρήσει ακόμη. Η πλειοψηφία των κατοίκων, μάλιστα, πέρασε το χθεσινό βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο χωριό.

Οι συνθήκες είναι τραγικές , καθώς όπως αναφέρει ο Alpha κοιμούνται δίπλα σε κατσαρίδες, σκορπιούς και ποντίκια με τους ανθρώπους να καταγγέλλουν πως πριν από δύο ημέρες ένα από τα ερπετά τσίμπησε στο πόδι ένα παιδί, χωρίς όμως να κινδυνεύσει παρά την έλλειψη ψαρμάκων.

Οι εικόνες από το οστεοφυλάκιο και το νεκροταφείο σοκάρουν, την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνται εκεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Σημαντικά παράμενουν τα προβλήματα στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, όπου η στάθμη του νερού μπορεί έχει κατέβει από τα 2 και τα 3 μέτρα, ωστόσο οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε αντίσκηνα, που στήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και σε δομές, σε Κέντρα Υγείας και σχολεία.