ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: «Ο πλοίαρχος είδε μόνο μία σκιά να πέφτει», λέει ο δικηγόρος του

Blue Horizon: «Ο πλοίαρχος είδε μόνο μία σκιά να πέφτει», λέει ο δικηγόρος του
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο δικηγόρος του πλοιάρχου του Blue Horizon, υποστήριξε πως ο εντολέας του δεν είδε ποτέ τη μοιραία πτώση του Αντώνη Καργιώτη στο νερό.

Αρνείται ο δικηγόρος του πλοιάρχου του Blue Horizon ότι ο πελάτης του είδε διαπληκτισμό ανάμεσα στον Αντώνη Καργιώτη και τον ύπαρχο του πλοίου. Ο Γιώργος Κοκοσάλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε πως ο πλοίαρχος είδε μόνο μία σκιά να πέφτει, ενώ υποστήριξε πως δεν πρέπει να αξιώνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες.

«Ο πελάτης μου δεν έχει δει την προηγούμενη διαμάχη με τα μέλη του πληρώματος, με τον ύπαρχο συγκεκριμένα. Ασχολούνταν με την οδήγηση και τον απόπλου εκείνη στιγμή. Όταν ακούει τις φωνές γυρίζει στιγμιαία το κεφάλι του προς το μόνιτορ και βλέπει μία σκιά να πέφτει μέσα στην θάλασσα. Αυτό έχει καταγράψει και στο ημερολόγιο της γέφυρας, το οποίο έχει κατασχεθεί κι από τις αρχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκοσάλης.

Στη συνέχεια, σχολίασε πως «Στο πρώτο ηχητικό που βγήκε στην δημοσιότητα ακούγεται να λέει ο πελάτης μου ” καλά πάτε καλά;; τι έγινε εκεί πίσω; αργά πολύ αργά”. Θα πρέπει να βγει ο ίδιος ο καπετάνιος να βγει από την γέφυρα να πετάξει το σωσίβιο ή είναι δουλειά των αξιωματικών;».

«Ο καπετάνιος παίρνει μία εξαιρετικά επικίνδυνη πληροφορία και στα πλαίσια ρυθμίσεως κυβέρνησης του πλοίου δίνει άμεσες εντολές λέγοντας ” αργά, πολύ αργά και πάρτε μου το traffic, να ενημερώσω το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας των πλοίων στον Πειραιά” και ταυτόχρονα ζητά να πάρουν τηλέφωνο το πρώτο λιμενικό τμήμα», είπε ακολούθως.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι: «Ελάτε στην ψυχική θέση του καπετάνιου εκείνη την ώρα, στην σύγκρουση των ψυχικών συναισθημάτων που βρέθηκε. Έχετε την εντύπωση ότι έχει διαυγή παράσταση; Επίσης εκείνη την ώρα είναι στην διαδικασία του απόπλου με 670 ψυχές και πλήρωμα. Μην αξιώνετε υπεράνθρωπες προσπάθειες».