ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία πλημμυροπαθών: Πήγαν να απομακρύνουν τα νεκρά ζώα και έφυγαν άπραγοι λόγω δυσοσμίας

Καταγγελία πλημμυροπαθών: Πήγαν να απομακρύνουν τα νεκρά ζώα και έφυγαν άπραγοι λόγω δυσοσμίας
Eurokinissi

Τα Μεγάλα Καλύβια που απέχουν λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων έχουν υποστεί βιβλική καταστροφή από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι αγανακτισμένοι καθώς οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν δώσει λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι το ζήτημα της συλλογής των νεκρών ζώων.

Ο κ. Βασίλης, κάτοικος των Μεγάλων Καλυβίων αναφέρει χαρακτηριστικά: «έχουμε πάθει ζημιές, όχι μόνο στο σπιτικό μας. Είμαι και αγρότης. Χαθήκαν τρία τρακτέρ, έχουν πνιγεί 100 πρόβατα. Έχουμε τα ζώα στα μαντριά μας, και δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε».

Μιλώντας στην κάμερα του STAR, ο κ. Βασίλης καταγγέλλει την αδιαφορία των αρχών για ένα τόσο σημαντικό θέμα υγείας. «Εδώ υπάρχει μια μεγάλη υγειονομική βόμβα για το χωριό μας. Ήρθε ειδικός για να βγάλει τα νεκρά πρόβατα, όμως τελικά δεν τα έβγαλε. Έφυγε γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τη δυσοσμία», είπε χαρακτηριστά.

Η Κατερίνα Ρίστα ρώτησε για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, ο κ. Βασίλης απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πρώτα θα πεθάνουμε εμείς και μετά οι άλλοι. Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει πέντε μέρες. Ξεκινάμε από τον πρόεδρο, πάμε στον δήμαρχο και μετά στον περιφερειάρχη και μετά στο κράτος. Όλοι είναι ανύπαρκτοι! Εξαφανισμένος ο δήμος, εξαφανισμένος και ο περιφερειάρχης που βγήκε με 50.000 ψήφους. Δεν υπάρχει τίποτα. Μηδέν όλα» συμπλήρωσε.