ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ο Δασκαλάκης έχει δεχθεί μεγάλη πίεση, ψυχολογικά ακόμα μαζεύει τα κομμάτια του»

pispirigou
Ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης
Photo: Εurokinissi

Ο δικηγόρος του  τόνισε πως ο εντολέας του δέχτηκε μεγάλη πίεση από τα δημοσιεύματα και τα ΜΜΕ

Μιλώντας στο MEGA, ενώ η δίκη της Πισπιρίγκου βρίσκεται εν εξελίξει, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη και είχε αποφασίσει να μην απαντήσει σε όσα λέγονταν σε ορισμένα δημοσιεύματα.

«Είναι μία υπόθεση που από την αρχή έχει γίνει φοβερός ντόρος από τη στιγμή της σύλληψης της κατηγορούμενης, με αποτέλεσμα να ακούγονται δημοσιογραφικά πολλά πράγματα, στα οποία δεν ήταν νοητό να μπαίνουμε κάθε φορά στη διαδικασία να λέμε την αλήθεια», εξήγησε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, εξηγώντας γιατί ζητήθηκε η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του στο δικαστήριο με τους γιατρούς της ΜΕΘ που έκαναν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα.

«Στην πραγματικότητα ενώ έχει συντάξει μία ιατροδικαστική έκθεση παντελώς σαφής ότι πρόκειται για δηλητηριώδη χορήγηση κεταμίνης και από τη στιγμή που έχει δώσει αυτή την ιατροδικαστική έκθεση περιμένουμε μία ανάλογη κατάθεση, ωστόσο στο ακροατήριο έκανε μία τοποθέτηση που μεταφέριε τον θάνατο της Τζωρτζίνας αρκετά λεπτά μετά από αυτά που αποδίδονται στο κατηγορητήριο».

«Αυτό σημαίνει ότι η Τζωρτζίνα είναι ζωντανή κατά τον χρόνο που της γίνεται η διασωλήνωση και βάσει του χρόνου μεταβολισμού της κεταμίνης, δήθεν η κεταμίνη μπορούσε να δοθεί μόνο από τους γιατρούς. Για τον λόγο αυτό εκείνη την ημέρα κάναμε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους γιατρούς της ΜΕΘ που έκαναν την ανάνηψη», εξήγησε.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης μπορεί να έχει βρει δουλειά και να προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της καθημερινότητά τους, ωστόσο ψυχολογικά ακόμα μαζεύει τα κομμάτια του.