ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Έκαναν ΚΑΡΠΑ για 45 λεπτά στην 20χρονη φοιτήτρια - Σηπτικό σοκ η πιθανή αιτία θανάτου

Ιωάννινα: Έκαναν ΚΑΡΠΑ για 45 λεπτά στην 20χρονη φοιτήτρια - Σηπτικό σοκ η πιθανή αιτία θανάτου

Ιωάννινα: Η κοπέλα εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα 

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον αιφνίδιο θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία αμυγδαλίτιδα και έχασε τη ζωή της από ανακοπή καρδιάς.

Η κοπέλα εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα. Προσήλθε με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Η κατάστασή της ωστόσο αντί να βελτιώνεται γινόταν χειρότερη. Ο πυρετός στην κοπέλα επέμενε ενώ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα. Έγινε αξονική τομογραφία και παρέμεινε στην Κλινική.

Της έκαναν ΚΑΡΠΑ για 45 λεπτά

Χθες και κατά την διάρκεια εξετάσεων η κοπέλα έπαθε ανακοπή. Αμέσως οι γιτροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ για 45 λεπτά, ενώ την διασωλήνωσαν και στη συνέχεια η κοπέλα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου και νωρίς το μεσημέρι κατέληξε.

Ως πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η διάχυτη ενδαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά σε καρδιαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση.

Να σημειωθεί ότι διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της.