ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Συγκλονίζει κάτοικος χωριού - Είχε χάσει τον 18χρονο γιο της στην κακοκαιρία του 2010

Καρδίτσα: Συγκλονίζει κάτοικος χωριού - Είχε χάσει τον 18χρονο γιο της στην κακοκαιρία του 2010
GLOMEX

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες πληγέντων κατοίκων στην Καρδίτσα, με άσχημες μνήμες να ξυπνούν για μία μητέρα το 2010.

Δύσκολες ώρες για 10η μέρα βιώνουν οι κάτοικοι στα χωριά της Καρδίτσας. Στο Ψαθοχώρι αρχίζουν να γυρίζουν στα σπίτια τους και να βρίσκουν ζημιές και μεγάλε3ς καταστροφές.

Η Βιργινία Γιαβάση μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες ενώ αποκαλύπτει ότι πριν από δεκατρία χρόνια, το 2010 έχασε τον γιο της από πλημμύρα.

«Έβρεχε καταρρακτωδώς για δύο ημέρες και το πρωί είχε αρχίσει να γεμίζει νερά η αυλή μας και νομίζαμε ότι θα γλιτώσουμε. Γύρω στις εννιά και μισή άρχισαν όμως να χτυπούν οι καμπάνες και να εκκενώνεται το χωριό. Εμείς πήραμε το αυτοκίνητο και φύγαμε με τα διδυμάκια μου που είναι επτά χρόνων να σωθούμε, γιατί είμαι ήδη χαροκαμένη», ανέφερε αρχικά η κάτοικος.

Η κυρία Βιργινία ανέφερε ότι πριν από 13 χρόνια, το 2010 έχασε τον 18χρονο γιο της λόγω πλημμύρας. «Μέσα στο νερό έπεσε. Ήταν γεμάτα τα κανάλια, όπως είναι και τώρα γεμάτα τα ποτάμια. Πλημμύρισαν, έπεσε με το αυτοκίνητο και πήγε από πνιγμό».

Όπως περιέγραψε η κα Γιαβάση, τα παιδιά της ήταν τρομαγμένα την ώρα που έφευγαν από το σπίτι τους και ούρλιαζαν από φόβο. Κάποια στιγμή και το αμάξι τους ακινητοποιήθηκε μέσα στα νερά και ήρθε η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει την οικογένεια, αποτρέποντας τα χειρότερα.